10 cukura diabēta pazīmes, kuras nedrīkst ignorēt!

Cukura diabēts tiek dēvēts arī par “lēno nāvi”, jo parasti tas attīstās bez jebkādiem simptomiem un vēlāk to ir ļoti grūti diagnosticēt.

Diabēts ir pieskaitāms pie tām slimībām, kuras izjauc vielmaiņu un paaugstina glikozes līmeni asinīs. Kā rezultātā tiem, kuri cieš no cukura diabēta, pazeminās dzīves līmenis, kā arī palielinās iespēja saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, un nervu traucējumiem.

Pats satraucošākais ir tas, ka lielākā daļa cilvēku, kuriem jau ir cukura diabēts, tā simptomus jauc ar citām slimībām.

Statistikas dati liecina, ka 1 no 3 slimniekiem nemaz nezina, ka ir slims ar diabētu, kas var palielināt smagu saasinājumu risku.

Ir ļoti svarīgi, ka laikus iespējams konsultēties ar ārstu, lai novērstu smagākus slimības attīstības posmus. Tādēļ eksperti aicina ielūkoties 10 pazīmēs, kuras var liecināt par cukura diabēta klātesamību.

Lasi vēl: 5 pazīmes, kas liecina, ka miega trūkums slikti iespaido darba spējas! Jaizlasa ikvienam!

Lai uzzinātu, kādas ir šīs pazīmes, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vita</cite>

    Labs raksts https://dzentlmenis.lv

  • <cite class="fn">Tatjana</cite>

    Katru gadu konstatē arvien vairāk cukura diabēta saslimšanas gadījumu, un atklājas, ka liela dala cilvēku ar sūdzībām nav savlaicīgi vērsušies pie ārsta, lai varētu noteikt diagnozi. Sabiedriskās domas pētījumā iegūtie dati liecina, ka kopumā iedzīvotājiem ir pienēmuni un aptuvenas zināšanas par to, kas ir cukura diabēta slimība, bet lielākajai dalai nav konkrētu zināšanu par slimības izpausmēm, sekām, kuras rodas neārstējoties, kā arī par palīdzības sniegšanu līdzcilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts: https://www.diabetapacientiem.lv/uzziniet-vairak-par-cukura-diabetu/

Leave a Comment