15. un 16. decembrī Kalnciema kvartāla Ziemassvētku tirgus kopā ar “Liels un mazs”

15. un 16. decembrī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāls aicina meklēt jēgpilnas dāvanas Ziemassvētku tirgū, lasīt smieklīgus, šausmīgus un gudrus stāstus kopā ar izdevniecību “Liels un mazs” un “Kvadrifona” aktieriem un uzcept piparkūkas no vēsturiskām koka formām.

Gan sestdien, gan svētdien būs iespējams atrast īsto Ziemassvētku egli, “Svētku eglītes” pat piedāvās egles ar apelsīnu smaržu. Savukārt tie, kuriem patīk pārsteigt ar lielām dāvanām, tirgū varēs iegādāties “DII” sēžammaisus. Pirmo reizi Kalnciema kvartālā piedalīsies lietuviešu apģērbu zīmols “Happeak” un latviešu ekskluzīvu ādas somu zīmols “Zaime un Cole”, būs arī sietspiedes tehnikā veidoti t-krekli no “Cemme”. Ziemassvētku tirgū būs sarūpētas arī dāvanas vīriešiem – tauriņi no “Metal Era” un apročpogas no “Volfwood accessories”. Ja nevar izdomāt, ko dāvināt, tad katru sestdienu un svētdienu Ilgonis spēs atrast īsto retro lampu. Sarūpēsim arī veselīgos svētku našķus ¬– saldumi bez cukura no “Sēklu muss”, cidonijas šokolādē no “Granberry”, kā arī dabīgās plūškoka ziedu, dzērveņu, aveņu karameles uz kociņa no “Daba rada”. Savukārt pie “Idilles” būs bioloģiski audzēti mandarīni, un pie “Incampagna” apelsīni un citroni no saulainās Sicīlijas.

Tiem, kuriem patīk labi paēst, iesakām doties pie Z/S “Kaupēni” un “Sidrabjēra”, kas nodrošinās sātīgas pusdienas – kupātus ar štovētiem kāpostiem, jēra burgerus un zupu harčo, kā arī iesakām nogaršot īsto uzbeku plovu restorānā “Māja”. Svētdien “DAGI” piedāvās uz vietas mobilajā kūpinātavā gatavotus jūras asarus un foreles steikus, un “Karfeļu banda” mobilajā krāsnī ceps lielos lauku kartupeļus ar bagātīgām mērcēm.

Aicinām meklēt dāvanas arī darbadienās, jo Kalnciema kvartāla galerija 17.-30. decembrī pārvērtīsies par eksotisku pop-up veikalu, kur kopā ar veikalu “Ganesh” varēs pielaikot apģērbus no Tālajiem Austrumiem, Indijas un Nepālas, uzspēlēt un iegādāties muzikālo instrumentu zvongo un atrast aksesuārus un mājas dekorus ikdienas mieram. Šajā laikā notiks arī videi draudzīgas darbnīcas un meistarklases kopā ar veikala vadītāju.

15. decembrī plkst. 11.30 kopā ar izdevniecību “Liels un mazs” aicinām uz glāzi karstvīna lieliem un kakao krūzi maziem, un uz bērnu grāmatu lasījumiem kopā ar “Kvadrifona” aktieriem Brūnās mājas zālē. Lasīsim smieklīgus, šausmīgus un gudrus stāstus bērniem, saņemsim autogrāfus no “Liels un mazs” autoriem un darbnīcā kopā ar grāmatu māksliniekiem veidosim eglītes rotājumus. Dalība bez maksas. Pasākumu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.

16. decembrī plkst. 12.00-14.00 notiks Ziemassvētku piparkūku darbnīca Brūnās mājas zālē, kurā bērni varēs paši cept piparkūkas no koka formām. Kokgriezēji Sarmīte un Jānis Baloži izgatavo piparkūku formas ar vēsturiskiem motīviem un radošajās darbnīcās māca bērniem cept piparkūkas. Turpat uz vietas būs iespējams arī šīs piparkūku formas iegādāties.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment