16 padomi, kā dzīvot laimīgu dzīvi, sākot jau no šī brīža

 

2. Cilvēkiem rūpi tu, nevis tavi panākumi

2

Būsim godīgi, cilvēkiem nerūp dārgās drēbes, kuras valkā, cik liela ir tava māja vai cik jauna ir tava mašīna. Un nedomā, ka viņi nerespektē tavus sasniegumus vai piederību. Tā vietā tu viņiem rūpi kā individuāls cilvēks, un viņi tevi atbalstīs, lai vai kas – jo viņi tevi mīl. Notici tam!

3. Esi pateicīgs ik dienu

Ja tu esi pateicīgs par visu, kas tev ir, iznākumā jutīsies labāk par savu dzīvi, būsi entuziastiskāks un vairāk vēlēsies palīdzēt citiem. Pateicība pat var samazināt iespēju saslimt ar koronāro artēriju slimību. Velti laiku, lai katru dienu pierakstītu to, par ko tu esi pateicīgs.

4. Rīkojies

Ir veikti pētījumi par pašpārliecinātības starpību starp vīriešiem un sievietēm. Pētnieki atklāja, ka pašpārliecinātība ir tikpat svarīga, cik kompetence. Secināts, ka iniciatīvas uzņemšanās un reāla rīcība nostiprina indivīda ticību tam, ka spēs gūt panākumus.

5. Par naudu nav iespējams nopirkt laimi

1

Tas, ka tava alga sastāv no sešciparu skaitļa, nenozīmē, ka esi apmierināts ar dzīvi. Protams, nauda ir nepieciešama, un tā daudzas lietas padara vienkāršākas. Bet tev vajadzētu koncentrēties uz savu kaisli un aicinājumu, nevis uz skaitļiem algas lapiņā.

6. Neuztver atraidījumu personīgi

Kaut kādā brīdī mēs visi tiekam atraidīti. Tā vietā, lai uztvertu to personīgi, izmanto to kā pieredzi, no kuras mācīties. Kāpēc priekšsēdētāja vietnieks noraidīja tavu piedāvājumu? Varbūt tavam produktam nebija noieta tirgus. Varbūt tev nebija pārliecinoša balss intonācija. Varbūt priekšsēdētāja partneris tikko piezvanīja un pateica, ka liekā nauda ir iztērēta. Atraidījumu pieņemšana un izprašana ir viens no veidiem, kā virzīt sevi pretī panākumiem.

7. Sagatavo rezerves plānu

Tu nekad nezini, kad notiks negaidītais, bet, kad tas notiek, tev visapkārt ir haoss. Vienmēr būt gatavam uz sliktāko var padarīt visu mazliet mazāk haotisku. Piemēram, gadījumā, ja tev ir bizness, kurš pēkšņi nokļūst negaidītās grūtībās, vienmēr noder, ja tev malā ir atlikti lieki finanšu līdzekļi, lai spētu atgūties vai doties pavisam jaunā virzienā.

8. Uzlabo savas sabiedriskās prasmes

Analizējot datus par laika periodu starp 1972. un 1992. gadu, Kalifornijas Universitātē, Santabarbarā, ekonomistu un pētnieku komanda atklāja, ka cilvēki, kuri ir gan gudri, gan kompetenti sabiedrībā, mūsdienās pelna vairāk nekā līdzīgi apveltītie darbinieki 1980. gadā.

9. Ceļo

3

Ceļošana ir lielisks veids, kā attīstīt un pilnveidot gan savu raksturu, gan zināšanas un kļūt brīvam no aizspriedumiem. Papildus tam ceļošana ir lielisks veids, kā tikt prom no ikdienas rutīnas, kā arī tā palīdz tev novērtēt to, ko esi atstājis mājās.

10. Nedari vairākas lietas vienlaicīgi

Ja tu pastāvīgi jūties izdedzis, tas, visticamāk, ir tāpēc, ka vienlaikus dari pārāk daudz. Pētījumi ir atklājuši, ka, pārslēdzoties no primārā uzdevuma, lai paveiktu kaut ko citu, tu paildzinu laiku, kas nepieciešams, lai paveiktu šo uzdevumu par 25%. Tu arī sadedzini savu enerģijas rezervi. Abas šīs problēmas samazina tavu produktivitāti un liedz tev sasniegt savus mērķus un pabeigt iesākto.

11. Pieņem uz izaugsmi tendētu domāšanu

Stenfordas psiholoģe Karola Dveka apgalvo, ka mums ir divi domāšanas veidi: “fiksētais” un “augošais”. “Fiksētā domāšana” pieņem, ka mūsu raksturs, intelekts un radošās spējas ir statiskas. Tikmēr “augošā domāšana” attīstās no izaicinājumiem, un neveiksmes redz nevis kā pierādījumu “gudrības trūkumam”, bet gan kā iespēju izaugsmei un esošo prasmju uzlabošanai.

Lasi vēl: Šie pavisam noteikti ir laimīgākie cilvēki vēsturē – īpaši #6!

12. Līdzsvaro darbu un dzīvi

Kad darbs traucē dzīvei, darbinieki izdeg un pazeminās vispārējā morāle birojā. Kaut arī šī varbūt nav izvēle visiem darbiniekiem, tas pierāda, ka visiem ir nepieciešama atelpa no biroja. Ja tu vari samazināt savas darba stundas birojā, strādājot attālināti no mājām vai arī ar elastīgām darba stundām, tev vajadzētu spēt būt produktīvākam gan savā personīgajā, gan profesionālajā dzīvē.

13. Neturi aizvainojumu sevī

Nav it nekādas nepieciešamības turēt aizvainojumu sevī. Tas garīgi var tevi nogurdināt un padarīt tevi nožēlojamu. Vai tad dzīve nešķiet daudz vienkāršāka, kad neesam dusmīgi?

14. Pieturies pie aizsāktā

Viena īpašība, kas vieno visus tos, kuri gūst panākumus savā dzīvē un ir apmierināti ar to – mērķtiecība. Mērķtiecība ir kaisle un neatlaidība, tiecoties pēc ļoti tālejošiem mērķiem. Mērķtiecība ir izturība. Tā virza tevi pretī tevis izvēlētajai nākotnei un nevis tikai nedēļu, mēnesi, bet gan gadiem tālā nākotnē un liek tev smagi strādāt, lai to nākotni pārvērstu par realitāti. Mērķtiecība liek tev dzīvot dzīvi tā, it kā tā būtu maratons nevis sprints.

15. Dzīvo tagadnē

Tu nevari izmainīt pagātni, un tev nav kontroles pār nākotni. Dzīvo tagadnē un izbaudi to, kas tev ir acu priekšā tieši šeit, tieši tagad. Kad tu sāc sapņot un veidot pārāk daudz plānu nākotnei, tu radi stresu, kas tev neļauj izbaudīt tagadni.

16. Vispirms parūpējies par sevi, tad palīdzi citiem

4

Saskaņā ar pētījumu Minesotas Universitātē, cilvēkiem, kuri piesakās brīvprātīgajam darbam vai kā savādāk palīdz sabiedrībai, piemīt augstāks pašnovērtējums, psiholoģiskā labklājība un apmierinātība ar dzīvi kopumā.

Papildus tam palīdzēšana citiem uzlabo arī mūsu pašu veselību. Bet kā gan tu vari palīdzēt citiem, ja neesi vispirms parūpējies par sevi? No sākuma parūpējies par savām vajadzībām un tad sāc palīdzēt citiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Doties pretī savas Veiksmes izstieptajām rokām: https://goo.gl/QrjOvB</cite>

    Vislabākais veids stresa samazināšanai ir iegūt drošības sajūtu. Jo kas tad ir stress? Vai tad ne satraukums? Satraukums par esošo situāciju, satraukums par nākotni – vai izdosies ieplānotais, vai sev un tuvajiem neatgadīsies kas slikts. Vai varēšu sevi un tuviniekus pasargāt, ja parādīsies briesmas.
    Brīvu finansu līdzekļu pieejamība ļoti daudzus no stresa izraisītājiem novērš jau saknē. Bankas to sauc par drošības spilvenu. Vai tev tāds ir? Vai tas ir pietiekoši liels? Cilvēkam vienmēr par maz, bet tā godīgi, nemelojot sev – vai ir pietiekošs? Nāc un piedalies lielākajās ASV un Rietumeiropas loterijās, kur notiek godīgas izlozes. Nāc caur šo manu saiti un saņem vienu biļeti bez maksas.
    Starp citu – katra no janvāra līdz martam iegādātajām loterijas biļetēm piedalās loterijā, kuras balvu fondā ir 3 Apple portatīvie datori un pat BMW X6! (saskaņā ar Latvijas jaunpieņemtajiem likumiem, reģistrējot auto Latvijā pat nebūs jāmaksā reģistrācijas maksa)
    Nauda, protams, nevar kalpot kā pilnīgi visu problēmu risinājums. Bet, kā vēsta sena tautas gudrība, labāk sēdēt skaistā un jaudīgā BMW džipā kā trolejbusā.
    Uzsāc gadu, satiekot savu veiksmi!

Leave a Comment