4 situācijas, kad tu vienkārši nejauši iznīcini savu auto

car-break 

Tev noteikti šķiet, ka tavu auto var sabojāt tikai kāds cits cilvēks – tajā iebraucot, bet tā nebūt nav, tu pats vari savu auto sabojāt līdz tādam līmenim, ka tas vairs nekustēs no vietas.

Zemāk minētās situācijas ir vienkārši neticamas, bet tajā pašā laikā reālas, kurās auto īpašnieki vienkārši padara savu auto nebraucamu. Tāpēc būtu nepieciešams savā apdrošināšanā aprunāt tādus punktus, kā auto sabojāšanu saimnieka neuzmanības dēļ, vai kā tamlīdzīgi.

1.Veids – Ledusskapis uz jumta

69928-YWJlMTgxZGFkZg

Jumta bagāžnieks (tas, ko uzstāda uz mašīnas jumta) – lieta ir ļoti noderīga un funkcionāla. Apvidus auto uz jumta iztur ap 70 kg svaru, tas ir atkarīgs no auto klases un stiprinājumiem. Konkrētāk sakot, var izturēt nelielu ledusskapi. Tikai jāatceras, ja uz auto jumta tiek kaut kas vests ap 70 kg, tad noteikti nedrīkst pārvietoties pa ceļiem ar lielu ātrumu, jo tas var tavu auto nogurdināt un var rasties dažādas problēmas ar to. Tāpēc ieteicamais ātrums ir ap 80 km/h.

2.Veids – Personīgais domkrats vai auto pacēlāji

Daudziem autovadītājiem bagāžniekā var atrast domkratu, kuru auto tirgotājs rūpējoties par pircēju, ir ielicis bagāžniekā. Toties jāatklāj patiesība tas ir viens no mārketinga trikiem, kā rezultātā cilvēks nopērk auto ar domkratu un vēl visādiem sīkumiem. Var gadīties, ka, labojot auto, pēkšņi domkrats nenotur svaru un tas salūzt, uzskati, ka tev paveiksies, ja nāksies samainīt tikai dažas detaļas. Ne viens vien autovadītājs ir nomiris zem sava dzelzs rumaka, uzticoties domkratam, kas atrodas bagāžniekā.

Tāpēc drošības pēc bagāžniekā ieliec divus domkratus, un, ja tavam auto kaut kas notiek, lieto abus domkratus, lai nekas slikts ar tevi neatgadītos, kā arī, iegādājies savu domkratu, tā būs drošāk.

3.Veids – Ļaut savam auto gadu atpūsties

69930-MWFlNjk5ZjI3NQ

Auto visdrošākā vieta ir garāža. Taču auto nav domāts, lai tas stāvētu garāžā. Auto, kas pārāk ilgi ir stāvējis un nav darbināts (aptuveni gadu un ilgāk), tādām auto noteikti uzradīsies dažādas problēmas.

Tāpēc, lai kas tāds nenotiktu, auto ir regulāri jādarbina, un jāizbrauc kaut neliels aplītis ar to, tikai tāpēc, lai motors un citas vietas ieeļļotos.

4.Veids – Uzpildīt savu auto ar degvielu, brīdī, kad notiek rezervuāru uzpildīšana

Jebkura normāla degvielas uzpildes stacija aizveras uz to laiku, kad notiek degvielas rezervuāru uzpilde. Tas izskaidrojams ar to, ka, uzpildot rezervuārus, sāk uzpeldēt augšā dažādi sīki un lielāki gruži: metāliski putekļi, rūsa. Filtrēšanas sistēmas var būt dažādas, tāpēc, labāk ir pagaidīt pēc tā, kad tiek uzpildīti rezervuāri ar degvielu.  Bet ja neievērosi šo niansi, tad savu auto bieži vien nāksies labot, jo, uzpildot auto, tajā iekļūs dažādi gruži.

Rūpējies par savu auto, un noteikti apdrošini to, jo nekad nevar zināt, kas ar to var notikt ikdienas steigā.

Raksts tapis sadarbībā ar –file22457477_mana_liels

Avots: www. mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment