5 biežākie veidi, kā vīrieši mirst

  1. Sirds slimības

Katrs 4 vīrietis mirs tieši no kādas sirds slimības. Visi mēs zinām, ka sportot un fiziski kustēties ir labi, bet šķiet, ka daudzi neapzinās, cik ļoti tā viena pastaiga dienā var paglābt tevi no sirds slimības. Ja tu jau nodarbojies ar sportu, tad atceries, ka pārpūlēties arī nav veselīgi, tāpēc vienmēr atceries par ķermeņa apgādi ar ūdeni pietiekamā daudzumā. Tie, kuri dienā izdzēra vismaz 5 glāzes ūdens, par 54%  samazināja savu iespējamību saslimt ar kādu sirds slimību.

  1. Vēzis

Vēzis ir atbildīgs vidēji par 24,1% vīriešu nāvēm. Un, nē- vēzis nav vienkārša neveiksme. Tu vari ietekmēt tā rašanos un tā attīstību. Vairāk kā 50% gadījumu, vēzis ir radies tieši dzīvesveida ietekmē. Smēķēšana ir viens no galvenajiem vēža izraisītājiem. Amerikā zinātnieki lēš, ka aptaukošanās drīz aizvietos smēķēšanu, vēža radīšanā.

  1. Nejaušas traumas

Vīrieši ne visai rūpējas par savu drošību. Vīri ir daudz bravūrīgāki un viņiem patīk adrenalīns, tāpēc 3. vietu nāves cēloņu sarakstā iegūst autoavārijas. Ja tu esi ļoti prātīgs braucējs, sāc domāt par to, cik prātīgs un uzmanīgs gājējs tu būsi, kad tavu ķermeni klās krunkas un tava trešā kāja būs spieķis. Vecāki cilvēki bieži gūst smagas traumas nokrītot. Rūpējies par savām locītavām jau laikus, lai ir vieglākas vecumdienas un nenākas vāļāties pa trotuāru.

  1. Trieka

Triekas nu vairs nav tikai tava vecā tēva problēma, jo arvien jaunāki vīrieši cieš tieši no šīs kaites, no kuras ir ļoti lēna un grūta atkopšanās. 15% no triekām piedzīvo vīrieši pirms 45 gadu vecuma. Lielākais triekas veicinātājs ir augsts asins spiediens.

  1. Diabēts

Mirstība vīriešiem no diabēta ir tieši 3.1%, bet Amerikā 9.3% no visas populācijas ir diagnosticēts diabēts. Tu vari dzīvot ar 2. tipa diabētu, bet tev tas nav jādara. Sabalansē savu uzturu, nomet svaru un tu palīdzēsi savam organismam dzīvot ilgāk. Ja tu esi normālā svarā, tā pat tev ir katru gadu jāpārbauda cukura līmenis asinīs, kā tu sasniedz 35 gadu vecumu, jo 15-20% 2. tipa diabētiķu ir normālā svarā.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment