5 padomi, kas pasargās tavas locītavas sportojot

aaeaaqaaaaaaaaluaaaajdazymy4nzziltnmogqtndmzni04yti1ltzinwvhzmmwzgi3ng

Pat pieredzējušam sportistam nepieciešams regulāri pievērst uzmanību savam organismam, lai fiziskās aktivitātes netraucētu cilvēka veselībai un neizraisītu nekādas problēmas.

Ja tu esi iesācējs, ņem vērā šos padomus, lai tavas locītavas būtu veselas.

1. Izminies

Varbūt tev šis solis šķiet garlaicīgs, bet to ir bīstami ignorēt, tāpēc ņem vērā šos likumus: pirms treniņa jāveic iesildīšanās 5-10 minūtes jāpaminas, lai iesildītos muskuļi un lai tie sagatavotos lielākai slodzei.

2. Nesteidzies

Pakāpeniski palielini treniņu ilgumus un līdz ar to slodzes intensitāti. Atceries, ka ceļu, ko jānobrauc viena gada laikā, nevar sasniegt 2-3 mēnešu laikā.

3. Atrodi treneri – konsultantu

Ja esi iesācējs un tu centies veikt pirmos soļus bodibildingā, sāc strādāt tikai trenera pārraudzībā, kurš parādīs pareizu vingrojumu tehniku un palīdzēs uzrakstīt labu vingrojumu programmu.

4. Seko sev līdzi

Tu visu dari pareizi, bet pēc katra treniņa jūti sāpes locītavās? Vai varbūt tu patstāvīgi ciet no traumām, kas līdzīgas sastiepumiem. Nav izslēgts, ka tas ir saistīts ar iedzimtu vājumu saistaudos, slodzes gadījumos saistaudi paliek jūtīgi pret jebkādām fiziskām darbībām.

5. Ievēro šos padomus:

——-> Izmanto elastīgas trikotāžas locītavu saites. Šādus aizsarglīdzekļus vislabāk iegādāties jebkurā ortopēdijas salonā.

——-> Stiprini muskuļus ap sāpīgo locītavu, izmantojot izometriskus vingrinājumus. Izometriskajos vingrinājumos muskuļi tiek sasprindzināti un tiek nofiksēts saspringums.

——-> Uzlabo vielmaiņu locītavās un saitēs, izmantojot līdzekļus, kas satur askorbīnskābi un dažādus mikroelementus (varu, cinku, magniju).

Raksts tapis sadarbībā ar- file22457477_mana_liels

Avots: mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment