5 padomi velosipēdistiem, iestājoties tumšākam laikam

Nav noslēpums, ka riteņbraucēji Latvijā turpina braukt arī pēc vasaras beigām. Tāpēc riteņbraucējiem jābūt īpaši piesardzīgiem, braucot diennakts tumšajā laikā.

1.Esi pamanāms

Neviens apzināti neizraisa ceļu satiksmes negadījumu, taču tie notiek, jo kāds paliek nepamanīts, tāpēc ņem vērā, ka tumšajā laikā velosipēdam priekšā jādeg baltam lukturim, bet aizmugurē sarkanam, savukārt apģērbam vēlams būt ar atstarojošiem elementiem.

2.Ja nav veloceliņa, drošāk braukt pa brauktuvi, nevis ietvi

Autovadītāji, caur vējstiklu vai sānskata spoguļos skatoties, daudz labāk var pamanīt riteņbraucēju, kurš atrodas uz brauktuves, jo nogriežoties pa labi vai kreisi, dažkārt nav iespējams ieraudzīt to, kurš brauc pa ietvi un vēlas šķērsot brauktuvi, sevišķi tumšā laikā.

3.Izvēlies drošu attālumu starp velosipēdu un brauktuves malu

Autotransports neievēro distanci vai intervālu. Lai no tā izvairītos, jāietur stabils attālums starp velosipēdu un brauktuves malu, nevis pretēji. Pieredze rāda – jo tuvāk brauktuves malai minas riteņbraucējs, jo tuvāk to apdzen autovadītājs. Pieklājības un saprāta robežās braucot tālāk no malas, autovadītājs respektē un izvairās apdzīt riteņbraucēju, iebraucot pretējā joslā vai piespiežot to pie apmales.

4.Ievēro atbilstošu ātrumu

Vēl viens arguments, lai nebrauktu pa ietvi, ir biežie negadījumi, kas rodas, autovadītājam izbraucot no vārtrūmēm un nepamanot pa ietvi braucošo velosipēdistu. Ja tomēr izvēlies braukt pa ietvi,  turies tuvāk brauktuves malai un ievēro ātrumu, kas ļaus laikus apstāties un izvairīties no negadījuma.

5.Izvērtē riskus – arī velosipēdistiem ir pieejama apdrošināšana

Lai cik apzinīgi un piesardzīgi mēs būtu, kļūdīties var ikviens, tāpēc izvērtē riskus un pajautā savam apdrošinātājam par apdrošināšanu, kas paredzēta riteņbraucējiem. Tādējādi gadījumā, ja izraisīsi ceļu satiksmes negadījumu, tev nebūs jāsedz citām iesaistītajām pusēm nodarītie zaudējumi.

Raksts tapis sadarbībā ar – file22457477_mana_liels

Avots: valmieraszinas.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment