6 indīgi augļi un dārzeņi, kuru mēs VISI ikdienā lietojam; Neuztraucies – tev briesmas nedraud

1

Katru dienu, mēs ēdam pārtiku, kuru ražojuši augi, kas apsmidzināti ar nāvējošām ķimikālijām.

Tas nenozīmē, ka mums jāpārstāj ēst augļi un dārzeņi, tā vietā, jāsāk pievērst lielāka uzmanība auga pareizās daļas ēšanai.

1. Sēnes

Sēnes ir ļoti garšīgas, diemžēl, daļa no tām ir nāvējošas. Ir pāris lietderīgas zīmes, kas ļauj atšķirt indīgas sēnes no ēdamām, bet iegaumē to, ka nezināmas izcelsmes sēnes ir bīstami ēst. Indīgām sēnēm ir baltas plankumi, bet ēdamām sēnēm ir gluda cepurīte, bez pleķiem un plankumiem.

2. Ķirši

Ķirši nāk no tās pašas augu sugas, kuru pārstāv aprikozes, plūmes un persiki, šie augļi ir ļoti populāri. Pārkožot vai košļājot ķiršu kauliņus, izdalās indīgā zilskābe. Nākamreiz, kad ēd ķiršus, nekošļā un ilgi neturi mutē ķiršu kauliņus.

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, kuri ir pārējie 6 dārzeņi/augļi

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Rasa</cite>

    Vājprāts, kāds idiots ir šito rakstījis?!
    “Indīgām sēnēm ir baltas plankumi, bet ēdamām sēnēm ir gluda cepurīte, bez pleķiem un plankumiem.” – vai jūsu portāls ir gatavs atbildēt par visiem tiem, kas noindēsies ar sēnēm?
    Kā vispār var ko tik idiotisku uzrakstīt?
    Sēnēm neeksistē neviena universāla pazīmē, kas atšķir indīgās no ēdamām. Ir jāzin katra sēne, ko liec savā grozā.

    • <cite class="fn">ssss</cite>

      Tikko grasījos kaut ko līdzīgu uzrakstīt. Pilnīgs sviests. Un ne tikai par sēnēm. Domāju, ka bērnudārza audzēkņi šo portālu nelasa un jādomā, ka pārējiem šīs “gudrības” vairs nav gudrības. Tad kāpēc vispār tāds raksts vajadzīgs?

  • <cite class="fn">stranger</cite>

    Nu kā var nesaprast tik vienkāršas lietas. Raksts taču ir domāts tiem, kuri ikdienā mielojas ar rīcineļļā iemaisītiem salātiem no tomātu kātiņiem ar sēnēm bez pleķiem un plankumiem un desertā notiesā pāris kilogramus ķiršu kauliņu un ābolu sēkliņu, uzdzerot kartupeļu lapu tēju!

  • <cite class="fn">kā tad...</cite>

    kaut kāds stulbums,kurš gan reāli normāls cilvēks ēdīs,ko tādu,vai arī tomātus ar kātiem un lapām,raksta kaut kādus murgus,tad jau sen visi būtu beigti. Tad ,kas mūsdienās vairs nav indīgs????????????
    … varbūt vispār vairs neko neēdīsim?

  • <cite class="fn">JURIS</cite>

    ES kad vien iespējams ēdu dižo saulsardzeni ar pleķīšiem uz cepures ,un kā paši redziet vēl varu uzrakstīt šo komentāru ha ,ha hāāā……

  • <cite class="fn">dumis</cite>

    Jā sēnes ar baltumiem uz cepurītes nav brīv ēst. Kaut kad sen bērnībā māti pārbaidīju,atradu saulsardzeni un sāku tiesāt nost,garšīga, kā rieksti. Māte ieraudzīja un sāk bļaut, puišel, tu dulls palicis , mušmires ēd.! Mudīgi braucam mājās, man bija moskvič. Braucām un šī tik uzjautā vai nav slikti, saku, nē, viss labi. Pārbraucam mājās man nekas nekaiš. Māte laikam nezināja par saulsadzenēm, ka tās var ēst kā nogrieztas.

  • <cite class="fn">kiki</cite>

    Virsraksts – “6 indīgi augļi un dārzeņi, kuru mēs VISI ikdienā lietojam” ???
    Kuru – kas ar to domāts?!
    Mēs visi ikdienā lietojam- vai tiešām mēs lietojam ķiršu kauliņus, ābolu sēkliņas, tomātu lapas, kātus utt. ikdienā ? !
    Kas ko tādu spēj izdomāt, uzrakstīt ????
    Kas atbild par raksta saturu?

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Trūkst vārdu…absurdi viss..

Leave a Comment