8 iemesli, kādēļ biežāk vajadzētu ēst zemesriekstu sviestu. #7 tu noteikti nezināji!

Labs sirds veselībai

Kāds, kuram garšo zemesriekstu sviests, noteikti būs priecīgs uzzināt, ka zemesriekstu sviests ir veselīgs sirdij. Tas, tāpat kā olīveļļa, satur lielu daudzumu nepiesātināto tauku, kuri ietilpst veselīgo uzturvielu grupā.
Ja zemesriekstu sviests tiek patērēts saprātīgos daudzumos, tas patiesi veicina sirds veselību, it īpaši, ja tu reti ēd riekstus.

Vairāk kālija

Lielākoties mūsu ķermeņos ir pārāk daudz nātrija, zināms, ka nātrijs spēj nodarīt pamatīgu postažu mūsu kardiovaskulārajai sistēmai. Zemesriekstu sviests ir lielisks kālija avots, šajā sakarībā derīgi zināt, ka kālijs, nonākot organismā, neitralizē nātriju.

Veselīgie tauki

Daudzi pirms zemesriekstu sviesta lietošanas satraucas par tā tauku saturu. Kā jau iepriekš minēts, šis produkts satur daudz vairāk nepiesātināto tauku nekā piesātināto. Tas nozīmē, ka zemesriekstu sviests ir labs veselīgo tauku avots. Veselam ķermenim nepieciešami veselīgie tauki, kas iegūstami no olīveļļas, avokado un zemesriekstu sviesta.

Enerģijas avots

Tagad mums visiem labi zināms, ka zemesriekstu sviests ir olbaltumvielām un veselīgajiem taukiem bagāts produkts. Tas nozīmē, ka lielais kaloriju apjoms sniegs pietiekoši daudz enerģijas aktivitātēm.

Lasi vēl: Šiem 11 produktiem vari neskatīties uz derīguma termiņu: tos var lietot kaut mūžīgi!

Šķiedrvielām bagāts produkts

Dienas norma (2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta) satur ne tikai vērtīgās olbaltumvielas, bet arī sniedz tavam ķermenim 2 gramus šķiedrvielu. Adekvātai cilvēka organisma funkcionēšanai nepieciešamas šķiedrvielas, protams, ka tās var uzņemt arī ar citiem produktiem, tomēr zemesriekstu sviests veicina šo vielu uzņemšanu.

Palīdz zaudēt lieko svaru

Tas izklausās fantastiski, tomēr tā ir tīrākā patiesība. Par spīti zemesriekstu sviestā esošajam augstajam tauku saturam, tas ir veselīgs. Olbaltumvielu un šķiedrvielu saturs nodrošina sāta sajūtu un to, ka nevēlēsies bez vajadzības našķēties starp ēdienreizēm.

Vērtīgs uzturvielu avots

Olbaltumvielas, veselīgie tauki, kālijs, magnijs un antioksidanti ir veselību veicinošas uzturvielas. Viena porcija zemesriekstu sviesta satur 3 mg antioksidanta (vitamīna E), 49 g magnija, kas palīdz uzturēt kaulus un muskuļus veselīgu, kā arī piedod nelielu, bet svarīgu B6 vitamīna daudzumu, kas uzlabo imūnsistēmas darbību. Tāpat zemesriekstu sviests satur imunitātei nepieciešamo cinku.

Avots: healthambition.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment