Aizmirstās zvērības pret poļu mūķenēm – kā padomju karavīri grupveidā izvaroja tūkstošiem sieviešu

cover

Pirmo reizi pēc kara pastāstīts aizmirstais stāsts par Padomju armijas karavīru izvarotajām poļu mūķenēm, kuras nonāca franču ārstes aprūpē, vēsta DailyMail.

Hitlera armijai atkāpjoties no Polijas teritorijas, 1945. gadā, Staļina Sarkanā armija tuvojās Berlīnei. Atbrīvošanas vietā Sarkanās armijas karavīri nāca izvarodami un laupīdami, sekojot pa pēdām nacistu armijai, kura atkāpās.

1945. gada janvārī, karam turpinoties, Francijas varas iestādes uz Maskavu nosūtīja Dr. Madelēnu Pojaku, lai viņa tur palīdzētu repatriēt Padomju armijas uzietos Francijas kara gūstekņus.

Kad Dr. Pojaka nonāca Varšavā, pilsēta jau bija izpostīta. Saceļoties pret nacistiem, laika posmā no 1944. gada augusta līdz tā paša gada oktobrim, gāja bojā vairāk kā 20 000 Polijas karavīru un 180 000 civiliedzīvotāju.

Staļins pavēlēja saviem karavīriem noturēt pozīcijas, kamēr nacisti apspieda sacelšanos. Tiklīdz viņa vīri turpināja maršēt tālāk, izplatījās informācija par plašu brutalitāti un sistemātisku civiliedzīvotāju izvarošanu…

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk par šiem šausmīgajiem notikumiem…

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">juju</cite>

    Sen zināmi fakti.
    Vācijas / Berlīnes ieņemšanas laikā vācu sieviesu melnais humors : Labāk gulēt zem krievu zaldāta , nekā zem amerikāņu bumbām.

    • <cite class="fn">Es</cite>

      Sen zināms fakts ir milzīgie izvarošanas apmēri Vācijā un Berlīnē! tas tiesa.. Bet to, ka izvarošanas zvērības notika arī “atbrīvotajā” Polijā – tas nav nemaz tik plaši zināms fakts!

      • <cite class="fn">aha11</cite>

        Viņi to visur darīja, arī tepat LV teritorijā. Daudz man vecmamma stāstīja, kas notika, kad krievi te bija. Par vāciešiem gan neko, esot gan visi brīdināti, lai uzmanoties, bet izvarošanas no viņu puses neesot bijušas. Krievi toties nekautrējās nakts laikā patvaļīgi pa mājām staigāt laupīdami pie reizes sievietes aiztiekot. Vecmamma pati to esot piedzīvijusi bērns būdama, viņu neaiztika, bet vecāko māsu un pamāti gan.

  • <cite class="fn">juju</cite>

    Ne tikai izvarošanas. Arī masveida slepkavības un dedzināšanas. Aizbrauc uz Gdaņsku un parunā ar vietējiem. Kā piedzērušies krievu virsnieki nodedzināja Gdaņskas vēsturisko centru un paši pastaigājās un šāva uz visiem kas mēģināja glābties. . Čehi (Pragas “atbrīvošana”) vēl tagad nevar izdomāt pasludināt 9. maiju par svētku vai sēru dienu. utt Visur kur krievs kāju ir spēris viņi nesa tikai nāvi un iznīcību.
    Neviena cita tauta /valsts nav tik daudz ļauna darījuši kā krievi. Nacisti nebij nekādi paipuisīši , bet viņiem līdz krieviem tālu.

  • <cite class="fn">Voldemārs</cite>

    Lielisks veids nelielu, tomēr reālu un regulāru papildinājumu gūšanai savam budžetam, ir dalība loterijās. Sākot no Facebook izlozēm, kuras organizē dažādas firmas pēc Like & Share principa, beidzot ar īstām ārzemju izspēlēm, kur gan jāņem vērā kāda atziņa – loterijas organizē peļņas gūšanai, viss process ir matemātiski izskaitļots un pamatots, lai galvenais ieguvējs būtu rīkotājs. Tomēr matemātikai var likt pretī tādu pašu matemātiku un tad jau izredzes gūt laimestu nosliecas par labu tam, kurš pēdējais pielietojis formulās balstītu taktiku dalībai uz nejaušību balstītā spēlē. Šobrīža aktualitāte ir koplikmes izdarīšana. Reāla shēma kā tikt pie pīrāga gabala, kuru sev cep loteriju organizētāji – līdzīgi kā tu pērc OCTA savam auto pie apdrošināšanas brokera, kurš piemeklē lētāko piedāvājumu, loteriju brokeris piedāvā progresīvu veidu kā vienkārši cilvēki, apvienojoties grupās, vari būtiski palielināt savas izredzes laimēt tādās lielās loterijās kā EuroJackPot, PowerBall, EuroMillion utml. Šie ir šobrīd (visticamāk, pagaidām) vienīgie, kuri piedāvā tādu opciju kā “sindikāti”, kuros apvienojas 100, 1000, varbūt pat vairāk interesentu un par vienādu summu iegādājas 1000, 5000, varbūt pat 10000-20000 loteriju biļetes, dramatiski palielinot izredzes tikt pie galvenā laimesta. Protams, paliek jautājums laimesta lielumā, kuru mēs pēc tam saņemam, bet ir jāpiekrīt, ka šāda riska sadalīšanas stratēģija, darbojoties līdzīgi kā apdrošināšana, pierādījusi sevi vairākkārt, nodrošinot iesaistītos ar varbūt ne pārāk lieliem, desmitos un simtos tūkstošos mērāmiem, bet tomēr jūtamiem ienākumiem. Ja kļuva interesanti, nāc un uzspēlē arī tu. Piereģistrējoties saņemsi loterijas biļeti par brīvu: http://ej.uz/cw9c

  • <cite class="fn">nekala</cite>

    Kas par bulšitu.

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Piedodiet, bet vērmahta militārpersonai par izvarošanu iekarotajās (atbrīvotajās) teritorijās draudēja, labākajā gadījumā, soda bataljons, atšķirībā no Sarkanās Armijas, kur, īpaši grieķu tautības propogandista Iļjas Ērenburga darbības rezultātā kara beigās tā tika gandrīz vai uzlikta sarkanarmiešiem par pienākumu…

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Varētu padomāt ,ka paši poļi to nav darījuši.,.tas pats sakāms par latviešiem..tikai šeit poporcionāli viss tiek pierēķināts krieviem…tāpat kā poļi arī latvieši karoja pret fašistiem un arī izcēlās ar zvērībām.Tas pats notiek visā karojošā pasaulē—humānu karu,speciāli debīliem ,NAV. Šodien ir barbarims –ASV armijā zeļ un plaukst krimināls ,izvaro paši savējos ,Irakas kara laikā šie pat uzņēma foto par to kā izvaro vietējās..Tas pats notika Vjetnamā…tagad igilisti cērt galvas un visi to uzskata par normālu…spekulēšana ar notikumiem ww2 ir nelietība…it sevišķi šodien tā ir propoganda…
    Humānisti atradsušies :):)DD Klauni !! Ja reiz tā ,tad lasieties uz Sīriju ar humānu misiju mācīt igilistiem ,ka slepkavot un galvas cirst nav labi!! Nu ko // Nomīzāt !?? Gļēvuļi!

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Raksta par krievu zvērībām bet aizmirsa uzrakstīt ka 1945 gada aprillī tika izdots rīkojums,pavēle par izvarošanām .izvarotājus nošaut bez jeb kāds tiesas.Un tieši polijā vienas dienas laikā tika nošauti 4 tūkstoši sarkanarmiešu par izvarošanām.Pagaidām PSRS ir vienīgā valsts kura ir izdevusi tādu pavēli.Arī Berlīnē notika savu karavīru atšaušana.

Leave a Comment