Bērniem, pavadot pārāk daudz laika pie telefona ekrāna, palielinās iespēja saslimt ar vēzi un iegūt lieko svaru

Eksperti norāda, ka, pavadot pārāk daudz laika pie datora ekrāna, bērniem palielinās iespēja iegūt tuvredzību, lieko svaru un saslimt ar vēzi, vēsta britu laikraksts Daily Mail, atsaucoties uz Pasaules vēža pētniecības fondu.

Kopsavilkumā, kurā apkopoti rezultāti no 80 pētījumiem, kuros piedalījās vairāk nekā 200 000 cilvēku, ir norādīts, ka viedtālruņi un planšetes, līdzās saldajiem dzērieniem, rada vienu no lielākajiem bērna aptaukošanās riskiem.

Liekā svara dēļ var rasties ducis vēža veidu, tai skaitā krūts, resnās zarnas, nieru, aknu, olnīcu, aizkuņģa dziedzera un prostatas.

Tāpat liekais svars palielina risku mirt jaunībā, un pārāk daudz laika pie ekrāna kaitē jauniešu acīm – tuvredzīgo bērnu skaits pēdējos 50 gados ir dubultojies.

Pētnieki norāda uz “nopietnām bažām” un prasa lielāku kontroli pār neveselīgās pārtikas reklāmu izplatību, kas veicina bērnu mazaktīvo dzīvesveidu.

Pētījumā, ko veica Pasaules vēža pētniecības fonds, mēģināja noskaidrot svara pieauguma iemeslu bērniem visā pasaulē.

Tika konstatēts, ka viedtālruņiem, planšetdatoriem un citām ierīcēm, pie kurām tiek pavadīts liels laiks, spēlējot dažādas spēles, ir viens no galvenajiem iemesliem tam, kāpēc bērni kļūst resnāki. Kā otrs iemesls tika minēts saldinātos dzērienu patēriņš.

Lasi arī: Jaundzimuša puisēna svars samulsina ārstus; puikas mamma atteicās no pretsāpju līdzekļiem

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk par “pārmērīgu pasīvo patēriņu” un ko darīt

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment