Droša braukšana: 5 situācijas, ar kurām tu tiksi galā

7fd8c54f49255725e0e9e802acb10d3d_fitted_630x420

Iespējams, tu vēl joprojām esi pārliecināts par to, ka uz ceļa ar tevi nekas nevar neatgadīsies – bet no negaidītām situācijām nav pasargāts pat ļoti pieredzējis autovadītājs.

Nokļūstot briesmās, tu vari censties ātri un racionāli domāt, bet ārkārtas un stresa situācijās panikas lēkmes un neskaidra domāšana var notikt ar jebkuru.

Lai viss nenonāktu līdz avārijai, vislabāk būtu uzzināt mehānikas darbības principus. Lūk, problēmu saraksts, ar kurām tu vari saskarties uz ceļa un, kā arī to risinājumus.   

Nekontrolējama sānslīde. Domā, ka slīdēšana var veidoties tikai uz ledus ziemā vai uz slapjām lapām rudenī? Pavasaris arī ir bīstams: sānslīde var veidoties uz slapja krustojam, piemēram, vienkārši nogriežoties. Iedomājies, tu esi nokļuvis uz slidena ceļa posma, un tava mašīna pēkšņi sāk slīdēt tā, ka nevar vairs neko labot šajā situācijā. Nesāc celt paniku, tev nepieciešams pagriezt stūri taisni, vislabāk tajā virzienā, kur tu brauc. Ja kontrole pār mašīnu neatgriezīsies, viegli piespied bremzes, lai riepām būtu saķere ar zemi. Galvenais, nespied bremzes strauji.

Iestrēdzis gāzes pedālis. Jā, tā arī var gadīties. Piemēram, automašīnas paklājiņš uzslīd virsū gāzes pedālim, bet var gadīties arī ļaunāk, ka kaut kas notiek ar mehānismu un vienkārši iestrēgst gāzes pedālis. Tāpēc pamēģini vienkārši ar pulsējošām kustībām spiest pa gāzes pedāli, vai arī uzsist pa pedāli, lai to atbloķētu. Bet ja tev nav tam laika, vienkārši ieliec neitrālajā ātrumā, tas samazinās mašīnas ātrumu. Nebaidies no mašīnas lielajiem apgriezieniem, pēc tam uzspied uz bremzes un apstājieties ceļa malā.

Atteikušās bremzes. Kaut kas tāds var atgadīties, ja bremžu kluči ir, pilnībā nolietojušies, vai arī, ja tie pārkarst. Ja tu dzirdi čīkstēšanu bremzēšanas laikā, obligāti nomaini bremžu klučus. Lai sāktu atkal darboties bremzes, nepieciešams ar pulsējošu kustību spiest uz pedāļa. Bet, ja tas nenostrādās, pārslēdz uz mazāku ātrumu vai ieliec neitrālajā ātrumā. Tā tu varēsi pakāpeniski samazināt ātrumu.

Bloķēta stūre. Tas atgadās ļoti reti, visticamāk tas ir ražošanas brāķis. Tev jāieslēdz neitrālais ātrums, bet pēc tam pārslēdz atkal augstāku ātrumu. Bet, ja tas nepalīdzēs, bremzē līdz mašīna pilnībā apstāsies.

Pārkarsis dzinējs. Ja pārkarsis dzinējs, visticamāk kaut kas ir noticis ar dzesēšanas sistēmu. Ja tev nav iespēja apstāties, pagaidi vismaz pusstundu, lai mašīnas dzinējs atdziest. Un noteikti, tikai pēc pusstundas pārbaudi dzesēšanas šķidruma līmeni, jo pretējā gadījumā, tu vari apdegt, atverot vaļā motora pārsegu.

Raksts tapis sadarbība ar file22457477_mana_liels

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment