Edgars Rinkēvičs dosies uz ES Ārlietu un Vispārējo lietu padomes sanāksmēm Luksemburgā

2019. gada 8. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Ārlietu padomē notiks viedokļu apmaiņa par situāciju Afganistānā, īpašu uzmanību veltot miera sarunu procesam. Augstā pārstāve Federika Mogerīni informēs ministrus par savu 26. marta vizīti Afganistānā.

Sanāksmē ministri diskutēs par Austrumu partnerību, gatavojoties Austrumu partnerības ministru sanāksmei 13. maijā Briselē, pārrunās Austrumu partnerības nākotni un pārskatīs Austrumu partnerības 20 mērķuzdevumu īstenošanu 2020. gadam.

Tāpat ministriem paredzēta diskusija par notikumu attīstību Venecuēlā un Starptautiskās kontaktgrupas Venecuēlas jautājumos otrās ministru sanāksmes rezultātiem.

Savukārt 9. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē dalībvalstu pārstāvji turpinās diskusijas par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Plānots izskatīt kohēzijas politikas un Kopējās lauksaimniecības politikas jautājumus. Ministri arī pievērsīsies padomes secinājumiem par Eiropas Komisijas pārdomu dokumentu “Ceļā uz ilgtspējīgu Eiropu līdz 2030. gadam”. Tas piedāvā risinājumus ANO Dienaskārtības 2030 mērķu ieviešanai ES.

Plānots, ka sanāksmē dalībvalstis atgriezīsies pie jautājumiem par likuma varu Polijā un Ungārijā. Ministri tiks iepazīstināti ar aktuālo situāciju šajos jautājumos.

Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmē ministri papildus strādās pie gaidāmās 10. aprīļa ārkārtas Eiropadomes 50. panta formāta sēdes sagatavošanas, kurā plānots diskutēt par Apvienotās Karalistes lūgumu pārcelt breksita datumu.

Informācijai

Ārlietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī. Ārlietu padomi vada ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2019. gada pirmajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Rumānija.

Vispārējo lietu padomes sanāksmes ES-27 dalībvalstu sastāvā (50. panta formātā) tiek izskatīti jautājumi, kas saistīti ar Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES sarunu procesu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment