Elitārā skolā meitenēm liek ar ceļiem nostāties uz krēsla, lai kontrolētu svārku garumu – Dievs nedod, ja būs par īsu!

Runa iet par West Bridgford skolas (atrodas Notingamā, Anglijā) drakoniskajiem noteikumiem par meiteņu skolas unifromas svārku garuma neievērošanu. Skolā mācās aptuveni 1,5 tūkstoši audzēkņu, vecumā no 11-18 gadiem.

Meitenes saviem vecākiem ir sūdzējušās par seno metodi svārku garuma noteikšanai, kur viņām ir janostājas ar ceļgaliem uz krēsla, kamēr kāds no skolas darbiniekiem nomēra attālumu starp krēslu un svarku apakšmalu. Tā meitenes tiekot pārbaudītas regulāri un rindas kārtībā. Pēc vajadzības arī ārpus kārtas.

Skolas noteikumi par meiteņu uniformas svārku garuma neievērošanu, paredz sodu – aizsūtīšanu uz mājām pēc atbilstoša garuma svārku pārvilkšanas, kā arī tiek zvanīts vecākiem, lai brīdinātu, ka viņu bērns skolā bez attiecīga garuma svārkiem, kas ir atbilstoši skolas uniformai, skolu nevar apmeklēt.

Vecāki ir apvienojušies cīņā pret skolas noteikumiem – viņi ir veikuši aptaujas, pieprasījuši konsultācijas, bet direktors paliek nelokāms, norādot, ka meiteņu svārku garums skolā ar katru gadu samazinoties, jo netiek ievēroti noteikumi un tas esot jāpārtrauc, jo galu galā tā esot elitāra mācību iestāde, taču vecāki uzskata, ka šāda metode ir vecmodīga un tās implementēšana ir neētiska pret jaunām meitenēm.

Lasi vēl: Skolā atcelta sporta diena un izsludināta ārkārtas situācija, jo to apsēduši… trusīši

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment