Esmu pārstrādājies! Uzzini, kāpēc darbiniekiem nepieciešama atpūta

Vasara vairs nav aiz kalniem – vieni skaita dienas līdz atvaļinājuma sākumam, citi pat neapsver domu tajā doties pārlieku noslogotā darba dēļ. Kā iemesls tam ir gan pašu darbinieku izvēle, gan pārslodze darbā, gan vadītāju attieksme. 

 Uzzini, cik patiesībā svarīgs cilvēkam ir atvaļinājums, un kāpēc ir tik svarīgi uzņēmuma vadībai veicināt darbinieku došanos atpūtā.

Ko atvaļinājums investē darbiniekā?

  1. Uzlabo darba produktivitāti un savstarpējās attiecības darba vidē!

Kā zināms, stresaini darbinieki ir neapmierināti darbinieki, ar kuriem ir grūti strādāt un sastrādāties. Ja darbinieks nepārtraukti atrodas stresa situācijās, tad tas vienā brīdī var izraisīt trauksmi cilvēka ķermenī, kas var izvērsties par nopietnām veselības problēmām.

  1. Veicina radošo domāšanu!

Pārlieku noslogotajā darba ikdienas ritmā, dažkārt ir grūti apstāties un patiešām padomāt par lietām, idejām un realizāciju, tādā veidā neizmantojot katra patieso radošo potenciālu. Dēļ lielās pārslodzes vairs nespējam pilnībā veltīt laiku tikai vienai lietai, tas liecina par to, ka ir nepieciešama atpūta.

  1. Uzlabo veselību!

Brīvdienu trūkums un atslodze no darba var izraisīt nopietnas veselības problēmas. Ir veikti pētījumi par to, ka ilgstoša slodze darbā bez brīvdienām var nopietni kaitēt veselībai – palielinās risks saslimt ar sirds slimībām un depresiju.  

Ir pienācis laiks pārmaiņām, darbiniekiem jāspēj pašiem sevi novērtēt un ļauties garākai atpūtai no ikdienas darba, savukārt uzņēmuma vadītājiem nepieciešams mudināt darbiniekus doties pelnītā atpūtā. Neriskē ar darbinieku pārpūli, tas var nākt par sliktu uzņēmumam kopumā. Lai darbinieki būtu pietiekami produktīvi savā nozarē, tiem ir vajadzīga pietiekama atpūta – respektēsim to!

Raksts tapis sadarbība ar:file22457477_mana_liels

Avots: blog.hubspot.com ; www.payscale.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment