Fakti par Visumu, kuriem būs ļoti grūti noticēt – īpaši #4!

 

#2 Strēlnieka B zvaigznājā ir milzīgs alkohola mākonis

andromeda-galaxy-755442_1280

Strēlnieka B zvaizgnājs atrodas 26 ooo gaismas gadu attālumā no Zemes – tas ir lielu molekulu gāzes un putekļu mākonis, kas lidinās tuvumā Piena Ceļam. Diametrā tas ir 463 000 000 000 km plats – tas būtu iespaidīgākais skaitlis, kas ir saistīts ar šo zvaigznāju, tomēr ir vēl tāds fakts, ka tas satur arī 10miljardu litru alkohola. Tomēr tas ir tā sauktais vinila alkohols, un to nevar dzert.

#3 Skafandrs maksā aptuveni 12 miljonus dolāru

astronaut-1082183_1280

Nav nekāds brīnums, ka ir ļoti grūti uztaisīt tādu apģērba gabalu, kurā cilvēks būtu pasargāts no aukstuma un citiem skarbajiem kosmosa apstākļiem. Tieši tādēļ skafandrs izmaksā aptuveni 12 miljonus dolāru. 70% cenā ietilpst mugursoma un kontroles modulis.

#4 Dreika vienādojums nosaka to, ka Visumā varētu būt daudz inteliģentu dzīvību

Dreika vienādojums tiek izmantots, lai noteiktu Visumā esošu komunicējošu civilizāciju skaitu. Vienkāršāk – vienādojums tiek izmantots, lai noteiktu iespējamību, vai Visumā varētu būt inteliģentas būtnes.

Kosmosā tiek raidīti signāli cerībā, ka kāda civilizācija tos varētu uztvert, tomēr, cik zināms, neviens vēl nav atbildējis. Bet tomēr ir dažādi faktori, kas liecina par to, ka Visumā ir inteliģentas būtnes.

#5 Ja Betelgeize uzsprāgtu, debesis izgaismotos uz 2 mēnešiem

star-clusters-67616_1280

Betelgeize atrodas aptuveni 430 gaismas gadu attālumā no Zemes, tomēr mūsu debesīs tā ir saredzama, jo tā ir gigantiska un spīd daudz spožāk nekā citas zvaigznes. Tās spīdums ir 10 000 reižu spēcīgāks nekā Saules; tāpat arī tās rādiuss ir 370 reižu lielāks par Saules rādiusu. Betelgeize tuvojas savas nāves brīdim, un pastāv ļoti liela iespējamība, ka tuvā laikā tā varētu uzsprāgt. Neviens nezina, kad tas varētu notikt, tomēr mēs to, iespējams piedzīvosim, un tad debesis uz veseliem 2 mēnešiem būs sarkanā krāsā.

Lasi vēl: Mistiskais visums : uz Marsa atrasta piramīda

#6 Hubble teleskops mums parāda miljardiem gadu pagātnē

hubble-telescope-1347645_1280

Šis teleskops ir uzņēmis daudz neticamu attēlu. Šajās bildēs ir redzama pagātne – pat miljardiem gadu sena pagātne.

#7 Ja tu izraktu tuneli cauri Zemei, pa to varētu iziet 42 minūtēs un 12 sekundēs

Ja tiktu izrakts tunelis no viena Pasaules gala līdz otram caur centru, būtu nepieciešamas tikai 42 minūtes, lai to mērotu. Tas ir pārsteidzoši – kaut ceļošana paņemtu tik maz laika!

#8 Apollo astronauta pēdu nospiedumi uz Mēness varētu būt 100 miljonus gadu veci

space-station-60615_1280

Uz Mēness nav atmosfēras, un uz tā nav vēja vai ūdens, kas varētu izskalot pēdu nospiedumus, kas uz Mēness varētu būt jau ļoti ilgu laiku. Tomēr uz Mēness tik un tā ir dinamisks klimats, tas patiesībā tiek bombardēts ar mikrometeorītiem, kas nozīmē, ka kaut kādā līmenī erozija tomēr noris. Zinātnieki paredz, ka aptuveni 100 miljonu gadu laikā pēdu nospiedumi varētu izzust.

Avots: shareably.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment