Greizsirdīga sieva: karaliene, fantazētāja vai histēriķe? Lietošanas pamācība

greizsirdiba

Karaliene

Vīrs viņai ir pats tuvākais cilvēks visā svīta, un nevienai citai sievietei nav nekādu tiesību pāriet viņai ceļu. Arī vīrs, ja uzdrošināsies paskatīties nopakaļ kādai skaistulei, tūlīt pat kritīs nežēlastībā un tikai ar labu uzvedību un dziļu grēku nožēlošanu atkal spēs atgūt iepriekšējo labvēlību. Greizsirdība šādai sievietei ir nekas cits kā vienīgi iemesls kārtējo reizi visiem pierādīt, kas ir kurš un kāda vieta katram ierādīta.

tumblr_mxu2dsuk8n1qjgnc9o1_r1_400

Vīram nāksies pieņemt sievas spēles noteikumus un laiku pa laikam dot iemeslu greizsirdībai (turklāt nekādus radikālus soļus „karaliene” taču nesper – pakliedz un… piedod), lai tādējādi viņa varētu apzināties, ka joprojām “sēž tronī”. Šādas sievietes greizsirdība ir jāuztver filozofiski – tāpat kā vēju, lietu vai sniegu.

Fantazētāja

Fantazētāja dzīvo savā, uz mīlas romāniem un ziepju operām uzceltajā pasaulē, kur virmo dažādi notikumi un kaislības. „Mierīga līdzāspastāvēšana” ar mīļoto cilvēku viņai izsauc depresiju un garlaicību, tāpēc viņa vienmēr atrod kādu iemeslu būt greizsirdīgai, jo tikai tā spēj ienest kaut ko jaunu attiecībās. Būtībā varētu pat teikt, ka tā ir zināma infantilisma izpausme, tāpēc nekā briesmīga šādā greizsirdībā nav. Gluži pretēji – vētraina izskaidrošanās parasti beidzas ar izlīgšanu un ne mazāk vētrainu seksu.

tumblr_miz9fffgsz1s43vfgo1_500

Starp citu, nereti fantazētājas no saviem pārdzīvojumiem gūst pat baudu. Viņas greizsirdība ir klusa un noārdoša.

Lasi vēl: Greizsirdības pakāpes, kurām daudziem nākas iziet cauri – tev tā ir bijis?

Nereti, neuzdrošinādamās izteikt vīram savu neapmierinātību, viņa ir gatava ciest no greizsirdības un raudāt augām naktīm.

“Izārstēt” greizsirdīgu fantazētāju nav grūti: pilnīgi pietiek biežāk atgādināt viņai par savām jūtām un pajūsmot par viņas gaumi un izskatu, kas nenoliedzami cels viņas pašnovērtējumu. Un vēl jācenšas biežāk viņai sagādāt dažādus pārsteigumus un izklaidi – tad sievai noteikti neatliks laika sacerēt nodevības pilnus scenārijus un meklēt tajos iemeslus būt greizsirdīgai.

Histēriķe

Ja, esot kopā ar šādu sievieti, piecas minūtes viņai netiek veltīts neviens skatiens, tas, viņasprāt, nozīmē tikai vienu – vairs viņu nemīlat, domājat par kādu citu un noteikti esat kļuvis arī neuzticīgs. Pat elementāru pieklājību pret kādu citu sievieti viņa uzskata par simpātiju izpausmi un aplidošanu, un ir gatava sarīkot pamatīgu greizsirdības scēnu ar trauku dauzīšanu un roku lauzīšanu.

tumblr_me7cg67ys31raj8mk

Tas, izsakoties šaha terminoloģijā, ir pata variants, un nabaga vīrietim var izteikt vienīgi līdzjūtību. “Histēriķei” skandāls ir tikpat vajadzīgs kā gaiss, un greizsirdība ir vienkāršākais veids, ko šo vajadzību apmierināt. Patiesībā tas ir vistipiskākais enerģētiskais vampīrisms. Mainīt šo situāciju ir praktiski neiespējami, vienīgais, ko var darīt, ir apmeklēt psihoterapeitu vai psihoneirologu.

Veci un jauni…

Aplam domāt, ka ar greizsirdību sirgst tikai laulātie. Ģimenē greizsirdis var būt jebkurš – gan bērns, gan cilvēks jau gados. Taču viņu greizsirdībai ir pavisam cits raksturs un arī cēloņi ir citi. Bērns var just greizsirdību pret vienu no vecākiem, pret brāli vai māsu. Gados veci cilvēki visbiežāk kļūst greizsirdīgi pret savu bērnu otrajām pusītēm. Mēdz būt arī tā, ka vectētiņš un vecmāmiņa ir greizsirdīgi uz saviem mazbērniem tikai tāpēc, ka savus vecākus viņi mīl vairāk. Jebkurā gadījumā gan bērnu, gan vecu cilvēku greizsirdība ir nopietns rādītājs, ka ģimenē nepastāv attiecību līdzsvars.

lejupielade

Pamanīt šādu greizsirdību var ļoti viegli. Bērniem tā izpaužas agresijā attiecībā pret brāļiem un māsām, krasi mainās viņu uzvedība (bērns kļūst nepaklausīgs, ātrsirdīgs vai, gluži pretēji, noslēdzas sevī un attālinās no vecākiem). Gados vecākiem cilvēkiem strauji palielinās dažādas sūdzības par veselību vai arī ik pa laikam viņi izmet pilnīgi atklātas frāzes: “Tu mūs galīgi esi aizmirsis, tev ir galīgi vienalga, kas ar mums, vecīšiem, notiek!” Šāda greizsirdība ir pirmā pazīme, ka attiecības ģimenē sākušas šķobīties, tāpēc noteikti jāpārvērtē savas attiecības ar bērniem un vecākiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment