Gribi tetovējumu? Vispirms izlasi un kārtīgi padomā!


Savu individualitāti vīrieši mēdz izpaust dažādi. Kādam tā ir karjera darbā, citam – moderns apģērbs, vēl kāds savu ķermeni izdaiļo ar dažādiem tetovējumiem.

Pēdējos gadu desmitos aizraušanās ar ķermeņa apgleznošanu uzvirmojusi ar jaunu sparu. Taču vai vērts pakļauties modes untumiem? Vai tiešām šī procedūra ir tik droša, kā to apgalvo tetovēšanas salonu meistari?

Sāpīgi un uz visu mūžu

Meistars ar speciālu ierīci dziļi ādā ievada noturīgu krāsvielu, tā izdaiļojot cilvēka ķermeni uz visu atlikušo mūžu. Vai tas ir sāpīgi? Jā, sāpīgi! Daudz kas atkarīgs arī no tā, kurā vietā tetovējums tiek veikts. Vietās, kur āda biezāka un raupjāka (piemēram, uz pleca vai muguras), sāpju sajūtas ir vājākas, bet citās – asākas. Vietā jautāt – kāpēc netiek izmantoti anestezējošie līdzekļi? Izrādās, anestēzija padara ādu cietāku un raupjāku, rezultātā zīmējums iznāk nekvalitatīvs. Tāpēc, ja kāds tiešām nolēmis sevi šādi izdaiļot, būs jāpiecieš.

Psihologi visā pasaulē apgalvo: lai arī kādi būtu uzskati jaunībā, ar gadiem tetovējums sāk apnikt un pat nomākt.

Patiesībā tā arī ir: 50–60 gadu vecs vīrs, ģimenes tēvs, kura ķermeni rotā jau izbalējuši jaunības laiku zīmējumi, izskatās, maigi sakot, nedaudz smieklīgs. Toties izdzēst tetovējumu nav viegli, tas ir dārgi un ne vienmēr izdodas veiksmīgi. Turklāt gandrīz vienmēr pēc šādas procedūras tetovējuma vietā paliek neglītas rētas vai pigmentācijas plankumi.

Lasi vēl: Tetovējums “citā līmenī” – vai tu spēj saskatīt, kas tajā īpašs?

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu vairāk par tetovējumiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment