Izplatīta svarīga informācija visiem internetbanku lietotājiem Latvijā

Jau no sestdienas, 1.aprīļa Latvijā mainīsies nosacījumi klientu autorizācijai un darījumu veikšanai internetbankās – papildus ierastajām kodu kartēm tiek ieviesti arī jauni, inovatīvi un droši risinājumi.

Tādēļ Latvijas Komercbanku asociācija (LKA) aicina visus banku klientus pārliecināties, ka arī pēc 1.aprīļa tiem būs pieejamas internetbankas ar atbilstošiem pieejas rīkiem.

“Maksājumu drošības pastiprināšanai notiek izmaiņas internetbanku pieejas risinājumos, tādēļ aicinām visus klientus, kam vēl nav pilnīgas skaidrības par šo jautājumu, sazināties ar savu banku un izvēlēties sev ērtāko un izdevīgāko autentifikācijas līdzekli. Risinājumu klāsts ir plašs – bankās ir padomāts gan par aktīviem mobilo ierīču lietotājiem, gan arī par klientiem, kas nevar vai nevēlas izmantot jaunākos tehnoloģiskos rīkus,” stāsta Sanda Liepiņa, LKA valdes priekšsēdētāja.

Banku veiktās izmaiņas pieejā internetbankām un maksājumu veikšanā ir saistītas ar paaugstinātām IT drošības prasībām, kas iekļautas Eiropas Banku iestādes (European Banking Authority) vadlīnijās un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumos.

Kodu kartēm pievienosies citi ērti un droši autentifikācijas risinājumi.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vairāk, un varētu sīkāk iepazīties ar izmaiņām un infografiku

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment