Izvēlies nākotnes ūdeņraža auto – Toyota Mirai

mirai-1600x900_tcm-3024-323560

Mirai, kas tulkojumā no japāņu valodas nozīmē nākotne, iezīmē jauna automobiļu laikmeta sākumu.

Izmantojot ūdeņradi, lai ražotu elektrību, un, izdalot tikai ūdeni, Mirai ne vien nodrošina izcilus vides rādītājus, bet arī dāvā visu, ko sagaidi no nākamās paaudzes automobiļa: acumirklī atpazīstamu dizainu, braukšanas aizrautību, ko sniedz tās, izcilā vadāmība (ko nodrošina zemais smaguma centrs), kā arī klusu, taču jaudīgu elektromotora paātrinājumu.

2016_Toyota_Fuel_Cell_Vehicle_014_full_tcm-3024-323790 2016_Toyota_Fuel_Cell_Vehicle_033-e1416282852181-630x306

Izcila vadāmības stabilitāte un klusums

Toyota FC bloka augstā jauda un optimālā akumulatora jaudas kontrole darbina elektromotoru un nodrošina jaudīgu reakciju, braucot jebkurā ātrumā. Tas nodrošina acumirklīgu griezes padevi, tiklīdz pieskaries akseleratoram, un jaudīgu un vienmērīgu paātrinājumu.

Ir uzlabota gan brauciena stabilitāte, gan komforts, lielākās detaļas, piemēram, Toyota FC bloku un augstspiediena ūdeņraža tvertnes, novietojot zem grīdas automobiļa vidusdaļā, tādējādi nodrošinot zemu smaguma centru un izcilu svara sadalījumu. Rezultātu vēl vairāk uzlabo augstas izturības virsbūve ar īpaši pastiprinātu aizmugures piekares izturību.

2016_Toyota_Fuel_Cell_Vehicle_010_full_tcm-3024-323769

Nākotne ar ūdeņradi

Vajadzība pēc fosilās degvielas alternatīvas ir acīmredzama un reāla – un mēs, Toyota, ticam, ka ūdeņradis ir īstais ceļš uz priekšu. Tas ir Visumā visplašāk pārstāvētais elements. To satur gandrīz jebkas, sākot no ūdens līdz pat augiem. Tas jau ir pietiekami jaudīgs, lai nodrošinātu enerģiju mūsu mājām un citām ēkām. Un tagad tas ir gatavs nodrošināt ar degvielu autobūves nozari.

 2016_Toyota_Fuel_Cell_Vehicle_036_full_tcm-3024-323775

Ķīmiskā reakcija

Kad Tu uzpildi Mirai ar ūdeņradi, gāze caur oglekļa filtriem ceļo uz degvielas tvertnēm, kur tā tiek uzglabāta. Uzsākot braukšanu, priekšējā ieplūdes atvere āra gaisu nogādā degvielas šūnu blokā, un arī ūdeņradis no tvertnēm tiek nogādāts turpat. Tajā abi elementi piedzīvo ķīmisko reakciju, radot elektrību, kas darbina automobili. Kad Tu piespied akseleratoru, šī elektrība no degvielas šūnu bloka tiek nogādāta uz motoru – un vai Tu zini, kāds ir vienīgais šo degvielas šūnu procesu radītais blakusprodukts? Ūdens, kas parocīgi iztek no izpūtēja.

Būtībā var teikt, ka jaunā Mirai ietekme ir neatstāt nekādu ietekmi.

Nākotne ir pienākusi, un tās vārds ir Mirai…

Rakstu iesaka brand

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment