Ja tu esi ūdeņraža automobiļa īpašnieks – noteikti šo izlasi!

2016-toyota-mirai-101-876x535

Izmantojot ūdeņradi, lai ražotu elektrību, un izdalot tikai ūdeni, Mirai ne vien nodrošina izcilus vides rādītājus, bet arī dāvā visu, ko sagaidi no nākamās paaudzes automobiļa: acumirklī atpazīstamu dizainu, braukšanas aizrautību, ko sniedz tās izcilā vadāmība (ko nodrošina zemais smaguma centrs), kā arī klusu, taču jaudīgu elektromotora paātrinājumu.

Izcila vadāmības stabilitāte un klusums

  • Toyota FC bloka augstā jauda un optimālā akumulatora jaudas kontrole darbina elektromotoru un nodrošina jaudīgu reakciju, braucot jebkurā ātrumā. Tas nodrošina acumirklīgu griezes padevi, tiklīdz pieskaries akseleratoram, un jaudīgu un vienmērīgu paātrinājumu.
  • Ir uzlabota gan brauciena stabilitāte, gan komforts, lielākās detaļas, piemēram, Toyota FC bloku un augstspiediena ūdeņraža tvertnes, novietojot zem grīdas automobiļa vidusdaļā, tādējādi nodrošinot zemu smaguma centru un izcilu svara sadalījumu. Rezultātu vēl vairāk uzlabo augstas izturības virsbūve ar īpaši pastiprinātu aizmugures piekares izturību.
  • Pilnībā nosegtā automobiļa apakšpuse un aerodinamiskais gabarītlukturu dizains mazina gaisa pretestību un palīdz uzlabot degvielas efektivitāti un braukšanas stabilitāti. Arī aizmugures lukturu aerodinamiskais spurveida dizains uzlabo taisnvirziena braukšanas stabilitāti.
  • Izcilo klusumu nodrošina elektromotora piedziņa jebkurā ātrumā un samazinātais vēja troksnis, kā arī visu virsbūves detaļu pilna izolācija un skaņu absorbējošu un izolējošu materiālu optimālais izvietojums visapkārt salonam, tostarp troksni mazinošs stikls vējstiklam un visu durvju logiem.
  • Bremžu atbalsta režīms reģeneratīvo bremzēšanu padara daudz efektīvāku un uzlabo bremzēšanas jaudu, kad vadītājs vēlas būtiski ierobežot automobiļa ātrumu, piemēram, ilgstoši braucot lejup no kalna.

Nākotne ar ūdeņradi

Vajadzība pēc fosilās degvielas alternatīvas ir acīmredzama un reāla – un mēs, Toyota, ticam, ka ūdeņradis ir īstais ceļš uz priekšu. Tas ir Visumā visplašāk pārstāvētais elements. To satur gandrīz jebkas, sākot no ūdens līdz pat augiem. Tas jau ir pietiekami jaudīgs, lai nodrošinātu enerģiju mūsu mājām un citām ēkām. Un tagad tas ir gatavs nodrošināt ar degvielu autobūves nozari.

Ķīmiskā reakcija

Kad Tu uzpildi Mirai ar ūdeņradi, gāze caur oglekļa filtriem ceļo uz degvielas tvertnēm, kur tā tiek uzglabāta. Uzsākot braukšanu, priekšējā ieplūdes atvere āra gaisu nogādā degvielas šūnu blokā, un arī ūdeņradis no tvertnēm tiek nogādāts turpat. Tajā abi elementi piedzīvo ķīmisko reakciju, radot elektrību, kas darbina automobili. Kad Tu piespied akseleratoru, šī elektrība no degvielas šūnu bloka tiek nogādāta uz motoru – un vai Tu zini, kāds ir vienīgais šo degvielas šūnu procesu radītais blakusprodukts? Ūdens, kas parocīgi iztek no izpūtēja.

 

Būtībā var teikt, ka jaunā Mirai ietekme ir neatstāt nekādu ietekmi.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment