Kliedējam mītus – kā patiesībā Arābu Emirātos dzīvo sievietes!

9

Par arābu šeihu bagātībām klīst leģendas. Viņu dzīvi parasti salīdzina ar pasaku. Protams, ne jau visi no viņiem ir šeihi, un, neņemot vērā “pasakainās” dienas, ir arī drūmās.

Austrumu kultūra ļoti krasi atšķiras no Eiropas. Emirātu tradīcijas un likumi mūsos parasti izraisa šoku un apjukumu. Šodien “Dzentlmenis.lv” mēģinās salikt pa plauktiem dažas neskaidrības, kas saistāmas ar patiesām šīs austrumu kultūras iezīmēm.

Daudziem vienmēr interesē, kā dzīvo parastas arābu ģimenes. Nav noslēpums, ka šajā pasaules daļā ģimene atrodas pirmajā vietā. Sievietes šeit uzskata par mājas pavarda sargātājām, neskatoties uz maldīgo domu, ka arābu vīrieši sievietes neciena.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu kā patiesībā arābu valstīs dzīvo sievietes:

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    pat neinterese ka dzīvo …..

  • <cite class="fn">sprīdis</cite>

    un? skriesim kļūt pa arābiem? lai vi ņi dzīvo tur, mēs paliksim šeit.

  • <cite class="fn">Elizabete</cite>

    Necieņas pilns raksts! Arābu sievietei NAV tiesību uz izglītību, sieviete var mācīties VIENĪGI ar vīrieša atļauju, sievietei nav atļauts braukt ar mašīnu, ja viņas vīrieškārtas aizbildnis to neatļauj. Bieži vien sievietes brālis, vai pat DĒLS ir viņas aizbildnis un visa Arābu sievietes dzīve balstās vienīgi uz to, kas viņai tiek atļauts, respektīvi no vīrieša žēlsirdības. Aizmirsi piebilst, ka pēc Šaria likuma sievietēm nav atļauts neko MANTOT, tiešī tāpat kā cilvēkam, kurš nav dzimis Musulmanis nav atļauts mantot. Arābu sievietes pēc izvarošanas nomētā ar akmeņiem, lai atgūtu ģimenes labo vārdu. Un tā var turpināt ilgi, ilgi. Absurds raksts, necieņa necieņas galā! Kuri tad ir tie “visiem zināmie” lēmumi, kuru pieņemšana ir atļauta Arābu sievietei?! Dārgais autor – ej uz poda ar šo pasaku, ko sacerēji!

    • <cite class="fn">LD</cite>

      Piekrītu Elizabetei, raksts ir sacerējums ne no dzīves, slikta pasaka!

    • <cite class="fn">MUĻĶĪBAS</cite>

      Nu, ko var muldēt. Varbūt kādā Pakistānā ir nomētāšanas ar akmeņiem un sievietei nav nekādas tiesības. Arābu Emirātos tā nav. Kādu laiku tur uzturējos, sievietes var strādāt, ja vēlas, un, tā ir viņas privilēģija , nopelnītā nauda paliek tikai pašai sievai, vīrs apmaksā visus sadzīves maksājumus, kā arī vēl dod naudu tēriņiem. Alko ,Emirātos, nelieto vispār, tas ir aizliegts. Vīrieši ir ļoti gādīgi , rūpējas par ģimeni, palīdz sievai arī bērnu auklēšanā…

  • <cite class="fn">marta</cite>

    Nav iespējams reklāmu dēļ lasīt tekstu,jo reklāmas nosedz visu lapu,tāpēc ieteikumu nebūs !

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    nekliedējam viss!

  • <cite class="fn">Anita</cite>

    Nu patiesībā normālās arābu valstīs tā arī ir. Vajadzīga formāla vīrieša piekrišana?Nu piekrīt jau. Es pat kādreiz agrāk lasīju , raksta viens arābu vīrietis , kāpēc sieva grib šķirties? Sievai ir viens pienākums – kad vīrs atnāk mājās , nomazgāt vinām kājas un pasniegt čības. Kad tas ir izdarīts , sieva var darīt ko grib, bļaut skandalēties , pieprasīt dārglietas , un vēl lūk šai neesot labi. Bet tā ir Normālās arābu valstīs. Nevajag tur līst ar savām bumbām, lai dzīvo un darās kā grib. Tagad tur visu pārņēmuši džihādisti, vai kas viņi tādi , viņi Korānu ir pilnīgi izvarojuši , atstūmuši sievieti vairākus gadsimtus atpakaļ. Un grib to visu tagad uzspiest Eiropai. Tā teikt iekarot vienkārši ar gaļu. Kara laikā to sauca par lielgabalu gaļu, kad trūka ieroči , tagad tā ir gaļa uz kuru nedrīkst šaut. Vajadzēja mierīgi ļaut , lai viņi tur viens otru apsit , tas notiek viņu ģimenē , ne mums tur līst. Es pilnīgu ticu, ka grāmatā , ko lasīju par Nostrdamu , tā arī būs, ka ap 30 . gadiem , Pāvests pārvāksies uz Vāciju , bet Vatikānā atradīsies musulmaņu pusmēness. Eiropas viduszemes vēl var ap sevi uzcelt jaunu Berlīnes mūri un pamazām salikt viņus lopu vagonos un sūtīt mājās. Sīrijā karš būs beidzies , nebūs iemesla neatgriezties, bet pārējie vispār ir ekonomiski bēgļi . Bet ar Itāliju un Grieķiju būs cauri, viņiem apkārt ir jūra , nav kur patverties, tagad tak nedrīkst šaut uz it kā neapbruņotiem.

  • <cite class="fn">Ieva</cite>

    šis bija labs:-Sievietes iesniegt laulību šķiršanos var divos gadījumos – ja vīrs ir bijis neuzticīgs un, ja vīrs nav spējīgs viņu nodrošināt.:D

Leave a Comment