Kā saņemt sevi rokās un darboties pēc negulētas nakts

Paberzē seju

Britu medicīnas žurnālā publicēts pētījums, kura laikā zinātnieki atklājuši, ka neizgulējušos cilvēkus citi uzskata par mazāk pievilcīgiem un neveselīgiem. Tas tādēļ, ka āda nakts laikā caur sviedru dziedzeriem izvada toksīnus, apgalvo Leslija Coridāna no Internacionāla ādas institūta.

“Tai netiek dota iespēja pildīt vitālās funkcijas, tādēļ sejas āda kļūst nespodra un nogurusi,” viņa apgalvo.

Atrisinājums: Eksfoliēšana. Tādējādi tiks paātrināta mikrocirkulācija, kas palīdzes apgādāt ādu ar skābekli un svarīgajām barības vielām.

Dodies skriet

Tavs ķermenis ir pieradis darboties saskaņā ar diennakts ritmu. Ja šis ritms tiek izjaukts, tiek ietekmēts cukura daudzums asinīs, holesterola līmenis un sirdsdarbība.

Papildus, neirotransmiteri smadzenēs bloķē visas racionālās domas, izņemot vienu: Kur es varu apgulties?

Kā to labot: Nomazgā seju ar vēsu ūdeni un dodies 5 minūšu ilgā skrējienā apkārt mājai.

“Vingrinājumi palīdzēs izdalīt adrenalīnu, kas savukārt padarīs tevi mundrāku,” apgalvo Dr. Viljams Kolers, Floridas miega institūta pārstāvis.

Nosnaudies launaga laikā

Zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka miegs reorganizē un konfigurē atmiņas, nodrošinot jaunu skatu uz lietām. Tieši tādēļ miegs ir ieteicams, tas ar uzviju atmaksāsies radošo ideju jomā. Miega trūkums, gluži pretēji, nodrošinās radošā sausuma periodu.

“Kofeīns un neilga snauda ir ļoti efektīva kombinācija,” piekodina Džims Horns, Miega izpētes centra direktors.

Vislabākajam miegam atrodi klusu stūrīti un ērtu krēslu, pēcpusdienas pārtraukuma laikā iemalko tasi kafijas un iestati modinātāju pēc 15 minūtēm.

Lai kofeīns iedarbotos, nepieciešamas 20 minūtes,kas pienāks tieši tad, kad pamodīsies.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment