Kā var ietaupīt rīkojot kāzas, kad naudas maciņā nav tik daudz cik gribētos

Kāzu svinības ir viens no laimīgākajiem notikumiem cilvēka dzīvē, ja precīzāk, tad divu mīlošu cilvēku dzīvē. Bet arī svinību izmaksas lēšamas tādas, ka daudzi pāri krīt panikā. Taču nav vērts, jo vienmēr var atrast veidus kā ietaupīt nemaz nepadarot svinības mazāk greznas un skaistas.

Saturs:

  1. Galvenās kāzu izmaksas un veidi kā tās samazināt
  2. Samazinām kvantitāti, nevis kvalitāti
  3. Taupām uz pakalpojumiem
  4. Kāzas restorānā: kā ietaupīt

Galvenās kāzu izmaksas un veidi kā tās samazināt

Pastāv vairākas tēriņu pamatgrupas, ar kurām jārēķinās, plānojot kāzas. Tās saistītas ar kāzu svinībām un romantiska kāzu ceļojuma apmaksu.

Šeit piedāvājam vairākus globālus ekonomijas veidus. Ja jaunlaulātajiem svarīgāks šķiet medusmēnesis kaut kur tālajās, eksotiskajās salās, tad izmaksu korekcijas prasa kāzu svinības, piemēram, var samazināt viesu skaitu, vai svinamo dienu skaitu (2 dienu vietā aprobežoties ar vienu).

Ja kāzu ceļojums nemaz nav tik svarīgs, taču gribas, lai šajā dienā blakus jaunajam pārim būtu visi viņu radinieki un tuvinieki, tad no tā var pilnībā atteiktie, it īpaši, ka mūsdienās tā ir vien skaista tradīcija vai modes lieta. Kāzu ceļojumu var arī atlikt uz pāris nedēļām, mēnešiem, vai pat pārcelt uz citu gadalaiku.

Samazinām kvantitāti, nevis kvalitāti

Kāzu svinības sastāv no vairākām svarīgām sastāvdaļām, kas prasa pietiekoši lielus finanšu līdzekļus:

  • jaunā pāra svētku tērpu iegāde;
  • kāzu fotogrāfa, operatora, transporta, ziedu izmaksas;
  • restorāna, svētku mielasta un izklaižu izmaksas.

Piedāvājam veidus kā ietaupīt uz katra no šiem punktiem. Piemēram, līgavas kleitu var iznomāt, nevis pirkt, jo tās pirkšana izmaksās krietni vairāk, bet kleita tiks uzvilkta vienu vienīgu reizi. Kleitu līgava var uzšūt arī pati, daudzām meitenēm ir „zelta rokas” un viņas dievina dažādus rokdarbus. Tā būs iespēja ne vien ietaupīt naudu, bet arī lieku reizi palielīties ar savu talantu kāzu viesiem.

Neliela naudas summa ietaupīsies arī tad, ja līgavas aksesuārus darināsiet pašrocīgi. Pastāv milzum daudz interneta vietņu ar pamācībām kā darināt līgavas vainadziņus, pušķus, dekoratīvās somiņas un daudz ko citu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment