Kā pareizi taisīt “kafiju ar jumtiņu” – viens veids veselībai, otrs veids baudai.

Ja pajautāsi draugiem vai ģimenei, lai tev pagatavo “kafiju ar jumtiņu”, ievērosi, ka visi dalās 2 kategorijās – vai nu nezina kā pagatavot šādu kafiju vai nu katram būs sava recepte. Mēs tev atklāsim 2 labas receptes – vienu veselībai, otru baudai.

“Kafija ar jumtiņu”, ja kādam ir piemirsies, ir kafija ar alkoholu. Ir cilvēki, kuri to dēvē par kafijas kokteili, bet mums, latviešiem, manuprāt, ir tuvāks tas nosaukums ar jumtiņu. Tāpat, piedāvāsim vēl pāris alkohola veidus, kas lieliski sader ar kafiju – tas tādam gadījumam, ja uznāk radošs noskaņojums un meklē idejas kādam kafijas dzērienam.

Nākamajā lapā, receptes ir pavisam klasiskas, kas paredzētas gatavošanai mājas apstākļos, bez nepieciešama papildus inventāra. Varat izmantot gan maltu, gan šķīstošu kafiju. Receptes paredzētas uz 250-350ml kafijas tasītes. Ceram, ka receptes noderēs!

Lasi vēl: Labs triks, kā uzlabot ledus kafiju – tas jāzina visiem ledus kafijas cienītājiem!

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt, kā pagatavot abus veidus!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Silga</cite>

    Es parasti dzeru balto kafiju ( long white coffe) un retos gadījumos espresso, bet nesen ciemos pagaršoju kafiju ar to jumtiņu 🙂 Un reāli iemīlējos – sanāk ideāla kafijas pauze rudens pēcpusdienai. Recepte ir ļoti viegla: melnajai kafijai, jāliek klāt Amarulas liķieri ( var atrast Vynotekā: http://www.vynoteka.lv/root/kiti-alkoholiniai-gerimai/likeris/6001495062577 ). Iegūsiet kafiju ar spēcīgu augļu pēcgaršu. Vai kādam vēl ir neparastas receptes kafijai ar jumtiņu? Dalaties, lūdzu!

Leave a Comment