Kādēļ sievietēm patiesībā ir jādāvina saderināšanās gredzeni?

gallery-1458673060-gallery-1458596272-engagement-ring

Tradīcija saņemt un nēsāt saderināšanās gredzenu ir tik pat veca kā laulības, tomēr agrāk mīlestības apliecināšanai un solījumam apprecēt iecerēto kalpoja arī citi priekšmeti. Saderināšanās gredzeniem ir daudz senāka vēsture, nekā tu vari iedomāties.

Ne viss vienmēr ir bijis tā, kā tas ir šobrīd – sieviete saņem dārgu gredzenu, kas apliecina mūžīgu mīlestību. Kādreiz gredzenu dāvināšanas un nēsāšanas tradīcijas ir bijušas daudz citādākas.

1800. gados amerikāņu vīrieši sievietēm dāvināja uzpirksteņus; pēc kāzām uzpirksteņa augšdaļa tika simboliski nogriezta nost, lai no uzpirksteņa izgatavotu gredzenu. Savukārt angļu tradīcija bija abiem laulātajiem sašķelt uz pusēm zelta vai sudraba gabalu, katram partnerim palika viena no dārgmetāla daļām, un pēcāk abi izdzēra glāzi vīna, lai laulībām piešķirtu oficiālu statusu.

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu par saderināšanās gredzena tradīcijas saknēm!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Guntuks</cite>

    Nu ja tā godīgi būtu stāstīts, tad smalkie saderināšanas gredzeni kā vajadzība ir iesēdināta cilvēkiem galvā no ļoti veiksīgām pagājušā gadsimta dimantu glomerāta reklāmām.

    Bet ja cau simbolisma rizmu skatās, tad domāju tā – ja vīrietis var atļauties iegādāties 500-1000+ eiro saderināšanās gredzenu
    ( grenardi.lv/lv/saderinasanas ) , tas parāda uz viņa spēju iekrāt un pareizi apieties ar naudu. Līdz ar to, ja šāda prasme ir, tad gan jau varēs uzņēmties atbildību arī kāzas līdz galam gan saorganizēt, gan par ģimeni parūpēties. (Vairāk kā puse pāru šķiras naudas nesaskaņu jautājumu dēļ. Līdz ar to saderināšanās gredzenu rituāls iespējams ir tīri labs psiholoģijas sakārtotājs vīrietim.)

Leave a Comment