Kāpēc krievi ir apsēsti ar Adidas treniņtērpiem? Tas beidzot ir izpētīts!

adidas-krievi-urlas-goniki-treninterpi

Nevienam vien cilvēkam viena no asociācijām ar krievu tautu ir treniņtērpi ar trīs svītrām, kas jau ilgi uzjautrina cilvēkus visā pasaulē. Šāds priekšstats radies Krievijas kriminālās subkultūras, zināmas kā Gopņiki, ģērbšanās stila, kas sastāv no Adidas treniņtērpiem un klasiskajām kurpēm, jeb “laķenēm,” dēļ.

Kā izrādās, apsēstība ar Adidas apģērbu sākās ar 1980. gada Olimiskajām spēlēm, kas tika rīkotas Maskavā, raksta portāls weirdrussia.com. Padomju Savienības(PSRS) komandas sporta tērpus ražoja Vācijas kompānija Adidas. Tomēr PSRS Komunistiskās partijas līderis aizliedza uzšūt uz padomju atlētu sporta tērpiem kapitālistu kompānijas logo. Tradicionālās trīs strīpas tika aizstātas ar vienu sarkanu. Strīpas uz apaviem tika saglabātas, jo tās līdzinājās burtam “M,” ko varēja sasaistīt ar Olimpisko spēļu norises vietu, Maskavu. Lai gan uzņēmuma nosaukums neparādījās uz apģērba, Adidas sporta apavi un treniņtērpi Padomju Savienībā kļuva bezgala populāri.

 

PSRS Nacionālā komanda 1980. gada Olimpiskajās Spēlēs, Maskavā.

Olimpisko Spēļu laikā saistībā ar Adidas sporta kurpēm, kuras vien ļoti vēlējās iegūt, bet citi tās ienīda, radās populārs teiciens “Тот, кто носит “Адидас”, завтра Родину продаст” (Tas, kurš nēsā “Adidas,” rīt pārdos dzimteni).

Lasi arī: Šādus skatus var redzēt tikai Krievijā. #7 ir vienkārši stulbums

Šķir lapu tālāk, lai uzzinātu vairāk par treniņtērpu fenomenu Krievijā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment