Kāpēc skrienot labāk turēties pa gabalu no līdzeniem ceļiem

85473ab7aa91ed223ed280d66ef39c16_watermarked

4 pārliecinoši iemesli, lai turpmāk skrietu pa nelīdzeniem ceļu apvidiem.

1.Tavs krosiņš būs daudz jaudīgāks

Atšķirībā no taisniem trotuāriem nelīdzenas taciņas liks tavam ķermenim liekties turp un atpakaļ visa skrējiena garumā un nepārtraukti. Nelīdzenie ceļi ir nepieciešami, lai veidotos muskuļu stabilizācija.

  1. Sēžamvieta kļūs spēcīgāka

Toties klinšu maršruti ir bīstami kāju locītavām. Ja tava sēžamvieta būs spēcīga, līdz ar to tiek trenēti augšstilbi, un ceļgali un potītes atradīsies vertikālā līnijā, līdz ar to netiks traumēti tev svarīgās ķermeņa daļas.

  1. Ikri arī kļūs lielāki

Ārpus asfaltētiem ceļiem, kā likums, vairāk atrodami dažādi pauguri, nelīdzenas vietas. Kad tu skrien augšā pa kalnu, tu uzkāp virsū akmeņiem un slodze nonāk līdz pat taviem ikriem. Rezultātā tie strādā un aug.

  1. Lielie kauli sāks just slodzīti

Ar ikriem viss ir skaidrs, bet citi muskuļi – stilbu – apradināt ir diez gan grūti. Viens no visefektīvākajiem slodzes veidiem ir skriet pa kalnainu apvidu. Tiem ir jāstrādā, lai tu vispār noturētos uz kājām.

Ikvienam no mums vajadzētu padomāt par skriešanu, jo, skrienot cilvēkam, tiek nodarbināti visi muskuļi, kas pozitīvi ietekmē veselības stāvokli, tas kļūst izturīgāks un spēcīgāks.

Raksts tapis sadarbībā ar- file22457477_mana_liels

Avots: mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment