Kārdinoši biezpiena “pončiki” 10 minūtēs. Interesanta recepte bez rauga

Katram džentlmenim ir pienākums būt arī ar zināmu pieredzi virtuvē – ši ir recepte, ar kuru pārsteigsi daudzus. 

Sastāvdaļas

1 paciņa biezpiena 9% (200 g)
7 ēdamkarotes miltu (130 g)
3 ēdamkarotes cukura
3 olas
0,5 tējkarote sodas, kas dzēsta ar etiķi (aptuveni 0,5 ēdamkarotes)
1 l rafinētas eļļas cepšanai

Biezpiena “pončiki” pūdercukurā ir vienkārša un garšīga recepte, kā pagatavot mazliet nostaļģisku kārumu, kas lieliski garšo pie tējas vai kafijas.

Biezpiena pončiki pēc garšas atgādina rauga mīklas darinājumus, tomēr raugs to tapšanā nav izmantots.
Ņem vērā!
— No paciņas biezpiena var pagatavot 30-35 pončikus.
— Pončikus cep uz vidējas uguns 3-4 minūtes no katras puses, citādi vidus var palikt neizcepies.
— Pūdercukuram var pievienot maltu kanēli — izdosies vēl aromātiskāk!

 

Lasi arī: Noskaidrots, ka vīrieši, kuru sievas ir galvenās ģimenes apgādnieces, cieš no…

Pagatavošana
1. Sajauc biezpienu un olas. Pievieno 7 ēdamkarotes miltu. Pieber 3 ēdamkarotes cukura. Ar karoti jauc mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklai jābūt elastīgai un staipīgai.

2. Pielej ar etiķi dzēsto sodu.

3. Vēlreiz kārtīgi samaisa.

4. Uz plīts sakarsē 1 l rafinētas eļļas cepšanai. Eļļa kārtīgi jāuzsilda, bet tai nav jābūt verdošai. Tajā ieliktajam pončikam jāsāk virt, bet ne piedegt.

5. Ēdamkaroti vispirms iemērc karstā eļļā, pēc tam ar to ņem mīklu aptuveni 1/3 tās tilpuma. Ielaiž karoti ar mīklu karstajā eļļā un viegli nokrata. Lai gan sākumā pončiku forma var atšķirties, beigās tie visi kļūs apaļi un gaisīgi.

6. Pončikus cep tā, lai uz pannas tie nesaskartos un nesaliptu.

7. Cep 3-4 minūtes no katras puses, apgriež ar dakšiņu. Ja eļļa kļuvusi pārāk karsta un pončiki apbrūnē ātrāk,
temperatūra jāsamazina, citādi vidiņi paliks mīksti un neizcepti.

8. Ar putukaroti vai standziņām izņem pončikus no eļļas un kārto uz šķīvja, kas pārkaisīts ar pūdercukuru.

Avots:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment