Kas notiek ar ķermeni, pārstājot ēst gaļu

 

3. Samazinās iespējamība saslimt ar 2. tipa cukura diabētu

Sarkanā gaļa palielina risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu, tāpēc cilvēkiem, kas bieži ēd gaļu, ir divreiz lielāka iespējamība saslimt ar šo slimību nekā vegāniem. Ja tu ēd gaļu vienreiz nedēļā, tad saslimšanas risks palielinās par 74%. Tas ir tāpēc, ka dzīvnieku tauki, nitrātus saturoši konservanti un dzelzs, kas tiek uzņemti ar gaļu, bojā aizkuņģa dziedzera šūnas, izraisa iekaisumus, svara pieaugumu, kā arī traucē insulīna darbību.

4. Uzlabojas zarnu mikroflora

Mikroflora ir mikroorganismu kopums, kas palīdz gremošanas procesā, uzlabo imūnsistēmu, ražo svarīgas uzturvielas, rūpējas par zarnu veselību un pasargā no audzēju attīstības. Mikroorganismiem ir būtiska loma cukura diabēta, zarnu iekaisuma, aknu un autoimūno slimību novēršanā. Augi palīdz uzturēt veselīgu zarnu mikrofloru. Tajos esošās šķiedrvielas veicina labo baktēriju klātesamību zarnās, notīra asinsvadus un samazina sirds triekas risku.

Lasi vēl: 76 gadus vecu kungu Rīgā publiskā vietā pieķer ar prostitūtu; Viņa skaidrojums ir loģisks

5. Tu iegūsi vajadzīgo olbaltumvielu daudzumu.

Gaļēdāji uzņem 1,5 reizes vairāk olbaltumvielu, nekā vajadzīgs. Diemžēl tie nepadara ķermeni slaidāku un stiprāku. Olbaltumvielas tiek uzkrātas tauku veidā un veicina svara pieaugumu, iekaisumu rašanos, kā arī saslimšanu ar diabētu, sirds slimībām un vēzi.

Augos esošās olbaltumvielas pasargā no hroniskām slimībām, turklāt organisms uzņem visas tam vajadzīgās, veselīgās olbaltumvielas.

Avots: www.womendailymagazine.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment