Kas notiek ar tavām smadzenēm, ja esi atkarīgs no telefona – tas ir ļoti svarīgi!

Vaterlo Universitātes zinātnieku veiktā pētījumā noskaidrots, ka atbilžu meklēšana vietnē Google padara mūs nespējīgus patstāvīgi domāt, kā arī pasliktina kognitīvās spējas.

Pētījuma ietvaros tika analizēti no 660 cilvēkiem iegūtie dati. Noskaidrots, ka atbilžu meklēšana vietnē Google nodara neatgriezeniskas sekas cilvēka dabiskajai zinātkārei un spējai risināt problēmsituācijas. Viedtālruņi tiek uzskatīti par vainīgiem šajā gadījumā, jo tie kļuvuši pieejami ikkatram.

Pētījumā analizētas dalībnieku kognitīvās spējas, sākot ar intuitīvajām un beidzot ar analītiskajām, kā arī pārbaudīta mutvārdu saziņa un rēķināšanas prasme. Tad rezultāti tika salīdzināti ar šo cilvēku viedtālruņa lietošanas paradumiem. Rezultāti parādīja, ka starp laika pavadīšanu pie telefona ekrāna un vājākām kognitīvajām spējām ir spēcīga sakarība. Tie, kuri mazāk laika pavadīja, izmantojot viedtālruni, spēja domāt daudz analītiskāk.

bonus-kim-kardashian-buys-up-blackberry-phones-on-ebay-because-shes-afraid-theyll-go-extinct

Lasi vēl: Esiet uzmanīgi! Lūk, kādēļ guļot nav ieteicams blakus turēt viedtālruni

Gordons Penikuks, filozofijas doktors, skaidro: “Mūsu pētījums apstiprina saistību starp biežu viedtālruņa lietošanu un pazeminātu inteliģenci.”

Natenjels Bārs, izdevuma vadošais autors, papildināja: “Vairākas desmitgades veiktu pētījumu rezultātā noskaidrots, ka cilvēki apzināti cenšas izvairīties no problēmu risināšanas, un šī tendence laika gaitā tikai pieaugs.

Pieaugs cilvēku uzticēšanās un atkarība no dažādām viedierīcēm. Ir svarīgi apzināties, ka viedtālruņi ietekmē cilvēka prātu, pirms tehnoloģijas tā iesakņojas, ka vairs nespēsim iztēloties dzīvi bez tām. Iespējams, ka šis brīdis jau ir pienācis.”

Avots: viralthread.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment