Ko ar tevi izdara smagā metāla klausīšanās?

Pētījums, kas tika publicēts žurnālā Frontiers in Human Neuroscience, noskaidroja, ka ekstrēmi mūzikas žanri patiesībā var nomierināt to klausītājus. Smagais metāls, emocionālā mūzika (emo), hardcore, pankroks, screamo un citi šo žanru apakšžanri formē ekstrēmo mūziku. 

Esktrēmo mūziku raksturo kā haotisku, skaļu, smagu un spēcīgu, tai ir emocionāli vārdi, dažkārt tie tiek saistīti ar nemieru, depresiju, sociālu izolāciju un vientulību. Daži pētnieki ir atklājuši, ka šāda veida mūzika ir saistīta ar agresiju un noziegumiem.

Pētījumā tika pētīti 39 regulāri šāda veida mūzikas klausītāji vecumā no 18 līdz 34 gadiem. Katram dalībniekam bija jārunā par lietām, kas viņos izraisa dusmas – tādām kā attiecības, nauda un darbs – par to viņi runāja 16 minūtes. Pēc tam 10 minūtes viņi varēja klausīties mūziku pēc viņu pašu izvēles. Pēcāk 10 minūtes dalībnieki pavadīja klusumā. 

Pētnieki atklāja, ka smagā metāla mūzika dalībniekus nomierināja tikpat ļoti, cik klusums.

“Mēs noskaidrojām, ka šāda mūzika nomierināja skumjās emocijas un paaugstināja pozitīvisma līmeni. Kad dalībnieki izjuta dusmas, viņi vēlējās klausīties mūziku, kas atbilstu viņu dusmu līmenim,” saka viens no pētījuma autoriem, Lī Šarmans.

Pētījuma rezultātā ir atklāts, ka smagā metāla klausītāji klausās šādu mūziku, lai justos aktīvāki un iedvesmotāki. Tāpat viņi to klausās, lai kontrolētu bēdas un palielinātu pozitīvās emocijas. 

Tagad vari būt pārliecināts, ka mūzika var būt lielisks veids, kā nomierināt sevi un tikt galā ar negatīvām emocijām!

Avots: yourtango.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Kuilene</cite>

    Kā tad. Kārtējais attaisnojums metālistus parādīt normālus citu cilvēku acīs? Zinu tikai to, ka visi tie, kas to klausās, vienmēr runā, ka visi citi ir mietpilsoņi un ka viņi (paši metālisti) ir normāli,
    bet nedomāju, ka ir normāli piemēram, pa nakti valkāties mežā un bļaut vai sūkt alu cauru dienu un uz visiem citiem skatīties kā uz stulbeņiem un runāt par to, kā neviens tos metālistus nesaprot.

Leave a Comment