Ko darīt ja automašīna iestrēgst dubļos? Šim gadalaikam ļoti aktuāli.

mossad

Lietusgāzes, kas novērojamas kā bieža rudens parādība, zemes ceļus pārvērš dubļos. Kad jūsu automašīnas riepas ir iestigušas dubļos un apkārt nav neviena kam jautāt pēc palīdzības, kā jūs rīkosieties?

Jūsu instinkti par to kā vajadzētu rīkoties šādā situācijā var būt galīgi nepareizi un situāciju tikai pasliktinātu.

Populārākā kļūda ko autovadītāji pieļauj nonākot šādā situācijā ir tā, ka tie pārāk agresīvi cenšas tik ārā no dubļiem. Īpaši tiek pielietots lielāks paātrinājums, gāzes pedālis tiek spiests dziļāk kā rezultātā automašīnas riepas griežas uz riņķi iestrēgstot dziļāk dubļos. Šādi rīkojoties jūs varat bojāt automašīnas motoru.

Lūk, šeit būs ieteikumi kā vispareizāk rīkoties šādā situācijā:

1. Saglabājiet riteņus taisnus. Tas atvieglos automašīnas kustību uz priekšu un aizmuguri. Jā sāksiet grozīt stūri tas apgrūtinās iespēju automašīnu iekustināt.

2. Mainiet virzienu atkarībā no tā kādā virzienā braucot mašīna iestrēga. Attiecīgi ja braucāt uz priekšu, tad veicat manevru un aizmuguri, ja virzījāties uz aizmuguri tad mainiet virzienu uz priekšu. Esiet ļoti maigs, agresīva darbība pie pozitīva rezultāta nenovedīs. (ja tas nedarbojas pārejiet uz 3. darbību)

3. Izmantojot nelielu ātrumu lēnām slīdiet uz priekšu saglabājot riteņus taisnus. Ja jums ir manuālā kārba, tad izmantojiet zemāko pārnesumu. (ja tas nedarbojas pārejiet uz 4. darbību)

4. Maigi virzieties uz priekšu tik tālu cik iespējams, pēc tam pārejiet uz atpakaļgaitu kamēr automašīna apstājas. Šis ir nedaudz pagrūti, jo jums jāspēj diezgan ātri novirzīt automašīnu no priekš gaitas uz atpakaļ gaitu.  Šādi dariet kādas trīs līdz četras reizes, ja neredzat nekādu progresu pārejiet uz 5. darbību.

5. Izmantojiet papildus rīkus, ko palikt zem automašīnas riepām. Izmantojiet cimdus, automašīnas paklāju vai ko citu, kas varētu palīdzēt. Tas ko ar šādu darbību mēs mēģinātu panākt ir aizpildīt daļu starp automašīnas riepām un zemi. Izvēlēto priekšmetu novietojiet tā, lai tas atrastos riepu centrā. Ja virzāties uz priekšu, tad novietojiet šo priekšmetu pie priekšējām riepām. Ja jums ir vairāki priekšmeti, tad lieciet tos gan riepai priekšā gan aizmugurē.  Mēģiniet tik ārā no dubļiem kamēr jums tas izdodas.

Ja neviens no šiem ieteikumiem neizdodas:

Sazinieties ar profesionāļiem, nevis lūdzat palīdzību draugiem. Drošības nolūkos labāk jautāt padomu profesionāļiem, jo tie ir apmācīti kā korekti rīkoties šādās situācijās.

Kā izvairīties no automašīnas iestrēgšanas dubļos:

1. Pārliecinieties, ka automašīnas riepu protektora dziļums ir pietiekams.

2. Cenšaties automašīnu novietot uz stabila ceļa seguma.

3. Izvairieties no braukšanas pa maldīgiem ceļa apstākļiem, t.i. mežs, laiku sētas, karjeras utt.

4. Nodrošiniet automašīnu ar cimdiem, lāpstu, atstarojošo trijstūri, lukturi.

 

Raksts sadarbība ar: logo

Avots: safebee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment