Lai Vija Vētra varētu atgriezties Latvijā, rīkos labdarības koncertu

“Vijas Vētras fonds” tika nodibināts 2018. gada 8. novembrī ar mērķi sniegt finansiālu atbalstu Vijai Vētrai, lai nodrošinātu mākslinieces pilnvērtīgu dzīvi Latvijā, popularizēt deju kā cilvēka garīgās un fiziskās attīstības veicinātāju, kā arī atbalstīt jaunus un talantīgus dejotājus.

Jaundibinātais “Vijas Vētras fonds” leģendārās dejotājas dzimšanas dienā, 6. februārī, organizē labdarības deju koncertu “Deju vētra – 2019”, informē fonda pārstāvji.

Koncerts risināsies kultūras pilī “Ziemeļblāzma” plkst. 19, un tā iecerēta kā sirsnīga dāvana no dzimtās zemes, bet ziedotie līdzekļi – iedrošinājums Vijai Vētrai atgriezties dzimtenē.

 

Ik pavasari laikā, kad zied ceriņi, Vija Vētra no Ņujorkas ierodas Latvijā. Lai sniegtu atbalstu cienījamajai māksliniecei un viņu arī šogad varētu satikt Latvijā, kā arī lai popularizētu viņas daiļradi, “Vijas Vētras fonds” aicina svinēt mākslinieces dzimšanas dienu labdarības koncertā.

Pasaulē slavenās latviešu dejotājas vārds saistās ar apbrīnojami spilgtu personību. Var droši apgalvot – Vija Vētra ir apdejojusi apkārt zemeslodei. Septiņdesmit piecu skatuves gadu laikā dejots Austrālijā, Amerikā, Grieķijā, Indijā, pat Lielbritānijas karalienei Elizabetei II Sadler’s Wells teātrī Londonā. Pasaules izstādē Ņujorkā 1964. gadā Baltijas valstu programmā Vija Vētra dejojusi “Latviešu svītu”.

Tomēr vissirsnīgākās jūtas Vijai Vētrai ir dejojot Latvijā. Par sensāciju ir kļuvusi Talsu baznīcā 2012. gadā izdejotā Andreja Eglīša un Lūcijas Garūtas tautas lūgšana “Dievs, Tava zeme deg!”.

Lasi arī: Liene Skulme skaidro, kāpēc precēti vīrieši meklējot “asumiņu”

Imants Ziedonis savulaik uzaicināja mākslinieci braukt uz Latviju pēc ilgajiem atšķirtības gadiem. Kopš 1990. gada māksliniece katru gadu te ierodas – dažādās pilsētās iestudē horeogrāfijas, dejo koncertos un sniedz dejas un arī dzīves meistarklases.

Izaugušas dejotāju paaudzes, kura iedvesmojusies un savu prieku dejot rādīs koncertā “Deju vētra – 2019” kultūras pilī “Ziemeļblāzma”. Koncertā piedalīsies Rīgas Latviešu biedrības TDA “Vija”, deju studija “Fandango”, Jūrmalas Kultūras centra BG deju studija, deju skola “Colour Point”, deju grupa “Amulets”, Flamenko deju klubs “Duende”, Indiešu kultūras centra “Bharata” deju studija, Vijas Vētras deju grupa “Rituāls”, Liepājas deju studija “Arabeska” un citas.

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment