Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijai pievienojas savstarpējo aizdevumu platforma “Debitum Network”

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijai (LAFPA) pievienojusies savstarpējo aizdevumu platforma “Debitum Network”. Līdz ar to šobrīd asociācija pārstāv jau 18 ārpus banku finanšu pakalpojumu sniedzējus Latvijā.

“Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija ir laba platforma, ar kuras palīdzību nozares uzņēmumi var veidot konstruktīvu diskusiju ar valsts institūcijām. Ir svarīgi, ka nozares spēlētājiem ir kopīga vīzija par industrijas tālāko attīstību, veidojot stabilu, drošu un starptautiski konkurētspējīgu finanšu sektoru Latvijā,” uzsver “Debitum Network” biznesa attīstības vadītājs Kaspars Barons, skaidrojot lēmumu pievienoties asociācijai.

“Atzinīgi novērtējam jauna finanšu pakalpojumu sniedzēja vēlmi pievienoties nozares asociācijai. Apvienojoties dažādu segmentu ārpus banku finanšu pakalpojumu sniedzējiem, ir iespēja būtiski attīstīt pakalpojumu kvalitāti Latvijā, kā arī veidot kvalitatīvu dialogu ar uzraugošajām iestādēm un veicināt sabiedrības izpratni par nozari,” norāda Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Lasi arī: Kas mainīsies līdz ar Akropoles ienākšanu tirgū; Ko konkurences cīņā var sagaidīt pircēji

“Debitum Network” ir Latvijā bāzēta savstarpējo aizdevumu platforma, kas savieno mazos un vidējos uzņēmumus, investorus un pakalpojumu sniedzējus – riska novērtētājus un apdrošinātājus, piedāvājot iespēju izmantot savstarpējo aizdevumu modeli papildu finansējuma piesaistē. Savu darbību platforma sākusi 2018. gadā, savukārt 2019. gada laikā uzņēmums savu darbību plāno realizēt 8 Eiropas valstīs.

Par Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociāciju

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija apvieno ārpus banku sektora esošus uzņēmumus, kas iedzīvotājiem Latvijā sniedz finanšu pakalpojumus. Asociācijas misija ir veidot uzticamu, atbildīgu un uz ilgtermiņa sadarbību vērstu nozares praksi, ko pozitīvi vērtē patērētāji un tirgu uzraugošās institūcijas, vienlaikus respektējot alternatīvo finanšu pakalpojumu sniegtās iespējas ikviena indivīda un sabiedrības brīvai un nodrošinātai attīstībai.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment