Pusaudze, kuru apsmēja par iedzimto muguras kaiti, ir kļuvusi par skaistuma karalieni (FOTO)

Pusaugu meitene, kurai diagnosticēta skolioze, bieži tika ķircināta un apcelta veselības problēmu dēļ, bet tagad viņa ir kļuvusi par skaistuma karalieni – jauniete ir apņēmības pilna izmantot savu statusu, lai runātu par vardarbību skolā.

Kad Dakota Svigere (14) nāca pasaulē, viņas mugura bija tik ieliekta, ka ārsti domāja, ka bērnam dzemdību laikā lauztas ribas. Lai iztaisnotu mugurkaulu, tajā tika ievietoti dzelzs stieņi. Dakota bija deviņus gadus veca, kad piedalījās pirmajā skaistumkonkursā, tagad viņa izmanto šo iespēju, lai mudinātu cilvēkus pārtraukt vardarbību. “Man patīk izmantot skaistumkonkursus, lai tajos pastāstītu savu stāstu. Man patīk atrasties uz skatuves un apzināties, ka tas, ko esmu darījusi, palīdz mainīt citu cilvēku dzīvi.”

 

“Skoliozes dēļ es nespēju piedalīties sporta stundās, un tādēļ citi bērni mani apsmēja. Cilvēki nav redzējuši manas rētas, tādēļ nereti viņi nespēj saprast, kādēļ nevaru kaut ko darīt. Kad neapmeklēju skolu operāciju dēļ, citi skolēni un pat skolotāji domāja, ka slimība ir tikai atrunas,” skaidro Dakota.

Par spīti apsaukāšanai un ķircināšanai, Dakota sekoja savam sapnim un nesen kvalificējās, lai sacenstos nacionālā līmenī. Jūnijā meitene tika kronēta kā “Miss West Virginia Jr. High”. Dakota, kura vēlas kļūt par žurnālisti, skaidro: “Es atceros, ka, būdama maza, vēroju skaistumkonkursus televizora ekrānā, es vienmēr vēlējos to darīt pati. Tā nu es turpināju sacensties un tagad esmu sasniegusi nacionālo līmeni.”

Dakotas mamma Hetere pastāsta:

Kad Dakota bija maza, viņa bija sasvērusies uz vienu pusi, viņas mugurkauls bija saliekts 66 grādu leņķī. Vēlāk, veicot rentgenuzņēmumus, atklājās, ka viņai ir skolioze.” Par spīti kustību problēmām, ko radīja skolioze, Dakotas vecāki, Hetere un Deivids, iedrošināja meiteni darīt to, ko viņa vēlas. Hetere, kura strādā adopcijā, saka: “Mēs nebijām tādi vecāki, kuri attur bērnu no sekošanas saviem sapņiem. Mēs zinājām, ka viņa var savainoties, piedaloties dažādās aktivitātēs, tomēr mēs par katru cenu iedrošinājām viņu darīt tik daudz, cik viņa spēj. Pēc operāciju pārciešanas Dakota pārstāvēja skolas skriešanas komandu, tas mūs darīja ļoti lepnus.”

Hetere ir sajūsmā, ka Dakota no atturīgas pusaudzes kļuvusi par iedvesmojošu modeli. “Īstajā dzīvē Dakota var būt nedaudz kautrīga, bet uz skatuves viņa ir pavisam cits cilvēks – tur viņa kļūst pašpārliecināta.”

Dakota parakstījusi līgumu ar organizāciju “Models of Diversity”, kas popularizē modeles, kuras parasti netiek atspoguļotas masu medijos. Juniete tika izvēlēta sava iedvesmojošā dzīvesstāsta dēļ. Agela Sinklāra (55), aģentūras dibinātāja, pauž savu viedokli: “Ir lieliski redzēt kādu, kurš ir apņēmības pilns, īpaši patīkami ir uzzināt, ka šis cilvēks paveicis neiespējamo, lai atrastos tur, kur ir tagad.”

Lasi vēl: Viņu apsmēja noslīdējušas sejas dēļ, bet tev viņa ir jāredz tagad!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment