LLPA aicina uz tikšanos premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedru pārstāvji – republikas nozīmes pilsētu domju priekšsēdētāji aicina uz tikšanos premjera amata kandidātu Aldi Gobzemu š.g. 4.decembrī pl. 11:00, lai klātienē pārrunātu jaunās valdības veidošanas procesu un valdības deklarācijas projektu attiecībā par jautājumiem, kas skar pašvaldību darbu.

LLPA izpilddirektors Viktors Valainis skaidro, ka atsaucoties uz Eiropas vietējo pašvaldību hartas 4. panta sesto daļu, kurā skaidri tiek norādīts, ka “plānošanas un lēmumu pieņemšanas procesā par jautājumiem, kas tieši attiecas uz vietējo varu, ar tām nepieciešams konsultēties, cik iespējams savlaicīgi un atbilstošā veidā”, LLPA un Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina A.Gobzemu pārrunāt pašvaldībām aktuālus jautājumus, veidojot jaunās valdības deklarācijas projektu, ņemot vērā pašvaldību būtisko lomu valstiski nozīmīgu procesu nodrošināšanā un dažādu projektu īstenošanā.

LLPA nolūkā īstenot republikas pilsētu tiesisko interešu aizsardzību valdības veidošanas procesā, aicina premjera amata kandidātu A.Gobzemu š.g. 4.decembrī pl.11:00, LLPA telpās, Mazā Jauniela 5 uz tikšanos klātienē, lai pārrunātu jaunās valdības veidošanas procesu.

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23. augustā, lai veidotu ciešāku sadarbību ekonomisko, saimniecisko kontaktu un kultūras jomā starp Latvijas Republikas lielo pilsētu pašvaldībām. LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas – Daugavpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Ventspils, Valmiera un Jēkabpils.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment