Lūk, kas notiek tavā mutē, ja neej pie zobārsta 6 mēnešus, gadu, 2, 5 vai 10 – ŠAUSMAS!

 

Seši mēneši

Zobārsts dr. Tariks Idrīss skaidro, ka šajā laikā daudziem pacientiem sāk veidoties kariess, par ko viņi paši nenojauš. Taču kariess, kas var novest pie zobu izkrišanas un sapūšanas, nav vienīgais, ko zobārsti spēj ārstēt. Zobārsti arī var ievērot agrīnās orālo vēžu pazīmes, kas ir ļoti svarīgi cilvēkiem, kuri regulāri dzer un smēķē.

Viena no populārākajām galvas un kakla vēža pazīmēm ir čūla, kas izveidojas mutē un nepazūd 14 dienu laikā. Agri to pamanot, ir liela iespēja izdzīvot – taču, laikam ritot, tā, protams, samazinās.

Viens gads

Vienu gadu pēc pēdējās zobārsta vizītes pastāv liela iespēja, ka attīstīties smaganu slimība, novedot pie asiņojošām un sāpošām smaganām.

Tomēr tas vēl nav viss. Ja to neārstē, var sākties sāpīga infekcija un pat izkrist zobi. Viena no biežākajām kļūdām, ko pieļauj pacienti, ir retāka zobu tīrīšana sāpju dēļ. Tas tikai pasliktina problēmu.

Divi gadi

Situācija jau kļūst arvien nopietnāka.

Pastāv iespejamība, brīdina dr. Idrīss, ka ir sākušās zobu sāpes, kuru ārstēšanai būs nepieciešamas sāpīgas un dārgas procedūras.

Kariess, kas atklāts dažu mēnešu laikā, ir diezgan viegli ārstējams, taču pēc vairāk nekā gada to izdarīt būs jau sāpīgāk, ilgāk un dārgāk. Papildus tam var sākt arī atkāpties smaganas.

Lasi vēl: FOTO: Zobārsts veica eksperimentu ar saviem zobiem – ko tiem nodara saldi dzērieni. Briesmīgi!

Pieci gadi

Šajā laikā zobakmens jau būs kļuvis par tik lielu problēmu, ka būs nepieciešama speciāla procedūra tā noņemšanai, kuras laikā tiks izmantots speciāls rīks zobakmens noskrāpēšanai. Zobi būs pārklājušies ar cieto vielu, kas novedīs pie to bojāšanās. Pacienta zobu veselība ilgtermiņā sāk izskatīties arvien bēdīgāka.

Desmit gadi

Vienam no dr. Idrēsa pacientiem, kurš nebija devies pie zobārsta desmit gadus, bija vajadzīgi 18 mēneši viņa zobu atjaunošanai, kas izmaksāja viņam 30 800 eiro.

Tā notiek tāpēc, ka pēc tik ilga laika pati mutes forma var kļūt par problēmu, jo zobi izļogās no savām vietām un uzgrūžas cits citam.

Domā par savu zobu veselību laicīgi!

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment