Mētelis atgriežas Latvijas vīrieša garderobē!

13615306_1216840995002624_2431133490007547619_n

Pilnīgi noteikti par vienu no nozīmīgākajiem vīriešu apģērbiem var dēvēt mēteli, jo, jau kopš tā rašanās pirmsākumiem līdz pat mūsdienām, tas nav zaudējis savu funkcionalitāti un individualitāti.

Vai zinājāt, ka vīriešu mēteļu pirmsākumi meklējami 1900 gadu sākumā, kad tos sāka ražot britu armijai, precīzāk, oficieriem. Tomass Burberijs izveidoja īpašus mēteļus no kaftāna. Tas bija tiem laikiem inovatīvs audums no izturīgas vilnas, jo neuzsūca ūdeni un spēja ilgi uzturēt ķermeņa siltumu. Šos “Burberija mēteļus” oficieriem darināja pēc individuāla pasūtījuma. Ar laiku mēteļu dizainu papildināja ar detaļām, piem. uzplečiem, kā arī sāka ražot apjomīgā daudzumā kara vajadzībām.

Pavērojot šodien pieejamos mēteļus salonos, kā arī izšķirstot augstās modes žurnālu lapas, var novērot, ka mēteļu mode nav īpaši mainījusies kopš tā laika. “Diemžēl mūsdienās uz ielām vīriešus tērptus mēteļos var novērot reti. Ir radies priekštats, ka mēteļi paredzēti tikai tiem, kuri ikdienu pavada biznesa tikšanās vai arī nepārvietojas ar kājām,” atzīst augstākās kvalitātes individuāli šūto vīriešu apģērba salona BG Suits pārstāvis Guntars Gribusts. Guntars pauž, ka ir mainījušies sabiedrības uzskati – agrāk apģērbs norādīja uz vīrieša statusu vai piederību, taču mūsdienās spēcīgais dzimums tādējādi atklāj savu individualitāti, personību un gaumi.

Aicinājām salona BG Suits pārstāvi G. Gribustu atklāt nianses, kuras būtu vērts atcerēties, domājot par jaunu mēteli.

Izvēles kritēriji

Labam vīriešu mētelim ir trīs galvenie mērķi – tajā valkātājam ir jābūt silti, mētelim ir ideāli jāpieguļ augumam un tam ir jāpiedod elegance valkātājam.

Audums

Ja nav paredzēts iegādāties mēteli katrai sezonai, tad vislabākais risinājums būs izvēlēties audumu, kam sastāva ir vismaz 50% vilnas. Vilna ir izturīgs materiāls – jo vairāk vilnas sastāvā, jo mēteļa ilgdzīve garāka. Ja mēteļa auduma sastāva būs kaut nedaudz kašmira, tas padarīs to mīkstāku un patīkamāku valkāšanai.

Izmērs

Paturi prātā, ka mētelis ir jāmēra ar kreklu un žaketi, jo tikai tad var noteikt, vai būs izvēlēts pareizais izmērs. Gaumes ir dažādas, viens kungs dos priekšroku brīvāka krituma mētelim, savukārt, cits – pieguļošākam. Tomēr, ja aizpogājot mēteli, redzamas ir krokas vai savilkumi, mētelis ideāli nesēž, tad izvēlētais izmērs vai modelis nav jums domāts.

Garums

Pirmsākumos mēteļa garums bija līdz pat potītēm. Mūsdienās vīrieši biežāk izvēlas mēteļus garumā līdz ceļiem, vai mazliet pāri tiem. Šis garums atzīts par optimālāko un ikdienai ērtāko, nezaudējot šī apģērba šarmu.

Piedurknes

Mēteļa piedurknēm ir pilnībā jānosedz uzvalka piedurknes, kā arī krekla aproču pogas, vai pat jābūt mazliet vēl garākām.

Pat ja šķiet, ka vīriešu mēteļu piedāvājums mūsu veikalos ir plašs, pievēršoties konkrētāk, nākas saskarties ar rūgto patiesību un secināt, ka lielākoties var iegādāties melnu vai pelēku, labākajā gadījumā, tumši zilu, klasiska modeļa mēteli. “Šis ir arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc klienti vēršas ar lūgumu pēc individuāli šūta mēteļu pie mums,” apstiprina Guntars Gribusts.

Ja veikala apmeklējums licis vilties mēteļu izvēlē, tad tagad tam ir lielisks risinājums – individuāli šūts mētelis katra vīrieša gaumei, vēlmēm un ķermeņa aprisēm tepat Latvijā. Mētelis tiks darināts pēc katra klienta individuālā skatījuma kopā ar profesionāla konsultanta ieteikumiem. Vizītē klients izklāsta savu vīziju par mēteļa audumu, piegriezumu, modeli. Konsultants palīdzēs un norādīs, kāds mēteļa veids būs vislabāk piemērots klienta stilam, dzīvesveidam, attiecīgajiem laikapstākļiem, u.c. niansēm, lai nonāktu pie ideālā mēteļa.

13439153_1056771261083213_6497080711360373911_n

Salons BG Suits piedāvā individuāli darinātus rudens un ziemas mēteļus no augstākās kvalitātes kašmira un vilnas audumiem.

Mēteļu audumu piedāvājumā ir vairāk kā 50 dažādu krāsu un tekstūru audumi (viena toņa vai rūtaini), no kuriem katrs klients var izvēlēties sev vispiemērotāko. Kā arī odere šiem mēteļiem tiek šūta no zīda auduma, un mustura izvēle paliek klienta ziņā. Pēc klienta vēlmēm ir iespējams iestrādāt cita toņa pogcaurumus un pielāgot pogu krāsu, kā arī iestrādāt dažādas zīda vai cita toņa auduma iešuves.

Tā kā mēteļi ir tikai augstākās kvalitātes un darināti no tikai no labākās kvalitātes audumiem, varētu šķist, ka cena šādam mētelim būs ļoti augsta. Tad lūk, laba ziņa, visiem, kuri vēlas iegūt kvalitatīvu mēteli, kurš kalpos ne vienu vien sezonu, Salons BG Suits Jums piedāvā 2 cenu kategorijas mēteļiem, kuras nav atkarīgas no klienta ķermeņa izmēriem vai izvēlētā modeļa, bet tikai no izvēlētā mēteļa tipa – rudens vai ziemas (ar papildus siltinājumu).

Tāpat izvēloties mēteli pie BG Suits, katram mētelim tiks iešūti klienta iniciāļi, kā arī izgatavots individuāls pakaramais.

BG Suits drēbnieka vizītes organizē reizi divos mēnešos, lai noņemtu mērus jauniem klientiem. Tuvākā vizīte ir plānota no 15. līdz 17. novembrim.

Plašāku informāciju Jūs varat iegūt mājaslapā  bgsuits.comwww.facebook.com/BGsuits vai

zvanot pa tālruni 22888225.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment