Nākamā nedēļa Zemkopības ministrijā

Pirmdien, 11. martā, Zemkopības ministrijas (ZM) eksperti tiksies ar Kosovas Lauksaimniecības, mežsaimniecības un lauku attīstības ministrijas pārstāvjiem. Tikšanās laikā runās par ES un nacionālajiem normatīvajiem dokumentiem, kuri regulē mēslošanas līdzekļu apriti.

Tikšanās norisināsies ZM ēkas 2007. telpā, Republikas laukumā 2, Rīgā, sākums pulksten 14.00.

Otrdien, 12. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards vadīs Medību saimniecības attīstības fonda (MSAF) padomes sēdi. Tās laikā caurskatīs MSAF 2019. gada atbalstam pieteiktos projektus.

Sēde notiks ZM ēkas 23. stāva zālē, Republikas laukumā 2, Rīgā, sākums pulksten 10.30.

Trešdien, 13. martā, ZM pārstāvji piedalīsies forumā “Bioekonomika – inovāciju iespējas”, kurā starptautiski atzīti eksperti, praktiķi un inovatori no Dānijas, Norvēģijas, Itālijas, Somijas un Latvijas iepazīstinās ar bioekonomikas attīstības tendencēm Eiropā un pasaulē un piemēriem, kā no dažādiem dabas resursiem radīt jaunus produktus ar augstāku pievienoto vērtību un pakalpojumus.

Forums notiks Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, Raunas ielā 12, Cēsīs, sākums pulksten 10.00.

Trešdien, 13. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas biedru sapulcē. Zemkopības ministrs ar kooperatīvu pārstāvjiem diskutēs par kooperācijas nozīmi uzņēmējdarbības veiksmīgā attīstībā un pārrunās nozares aktualitātes.

Sapulce notiks ZM ēkas 314. telpā, Republikas laukumā 2, Rīgā, sākums pulksten 11.00.

Trešdien, 13. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards viesosies Valsts zinātniskajā institūtā “Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR””. Vizītes laikā ministrs iepazīsies ar BIOR Pārtikas un veterinārmedicīnas laboratoriju darbu un kapacitāti, kā arī ar institūta pētniecisko darbību ķīmijas zinātnē, veterinārmedicīnā un akvakultūrā.

Vizīte notiks BIOR telpās, Lejupes ielā 3, Rīgā, pulksten 14.30.

Ceturtdien, 14. martā, Zemkopības ministrijā (ZM) notiks Zivju fonda padomes sēde, kurā spriedīs par 2019. gada pirmajā kārtā iesniegtajiem projektiem pasākumos “Sabiedrības informēšanas pasākumi par zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību” un “Dalība starptautiskos pasākumos, konferencēs un apmācībās saistībā ar zivju resursu pētījumiem, to racionālu un saudzīgu izmantošanu, atražošanu un aizsardzību”. Sēdes gaitā Zivju fonda padomes locekļiem arī tiks sniegta informācija par ieņēmumiem valsts budžetā Zivju fonda dotācijas veidošanai 2019. gadā un par šī gada dotāciju saistībā ar valdībā izskatīto 2019.gada valsts budžeta projektu.

Sēde notiks ZM ēkas 23. stāva zālē, Republikas laukumā 2, Rīgā, sākums pulksten 9.30.

Ceturtdien, 14. martā, ZM eksperti piedalīsies seminārā “BREXIT ietekme uz kravu pārvadāšanu, preču muitošanu un PVN piemērošanu eksporta un importa darījumiem. Ekonomisko partnerattiecību nolīgums starp Eiropas Savienību ar Japānu”, ko rīko “Europe Direct” informācijas centrs Liepājā sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Kurzemes nodaļu. Seminārā ZM pārstāvji informēs par prasībām un nosacījumiem preču pārvietošanā pāri ES robežai pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES, kā arī atbildēs uz uzņēmēju jautājumiem.

Seminārs notiks Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē, Rožu laukumā 5/6, Liepājā, sākums pulksten 11.00.

Ceturtdien, 14. martā, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards un ZM eksperti piedalīsies Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas kopsapulcē. ZM informēs bioloģiskos lauksaimniekus par Kopējās lauksaimniecības politikas nākotni pēc 2020. gada.

Kopsapulce notiks kultūras centrā “Berģi”, Brīvības gatvē 455, Rīgā, sākums pulksten 11.00.

Piektdien, 15. martā, ZM eksperti piedalīsies mācību seminārā par plēsēju sugu identificēšanu situācijās, kad nodarīti postījumi lauksaimniecības dzīvniekiem. Seminārā atbildīgajiem speciālistiem mācīs, kā pazīt un pārbaudīt dabā atstātās pazīmes un kā ievākt paraugus DNS analīzēm. Tiks arī aktualizēta postījuma vietas pārbaudes anketa un izstrādātas vadlīnijas lielo plēsēju nodarīto postījumu lauksaimniecības dzīvniekiem apsekošanai un reģistrēšanai.

Seminārs notiks Latvijas Valsts mežzinātnes institūtā “Silava”, Rīgas ielā 111, Salaspilī, sākums pulksten 9.30.

Piektdien, 15. martā, ZM eksperti piedalīsies biedrības “Latvijas aitu audzētāju asociācija” kopsapulcē. ZM pārstāvji informēs pasākuma dalībniekus par izmaiņām dzīvnieku audzēšanas normatīvajos dokumentos.

Kopsapulce notiks Doles Tautas namā, Rīgas ielā 26, Ķekavā, Ķekavas pagastā, sākums pulksten 10.00.

Piektdien, 15. martā, ZM eksperti Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD) diskutēs ar Kosovas Lauksaimniecības, mežsaimniecības un lauku attīstības ministrijas pārstāvjiem par ES un nacionālajiem normatīvajiem dokumentiem ūdeņu aizsardzībai no lauksaimniecības radīta piesārņojuma.

Tikšanās norisināsies VAAD telpās, Lielvārdes ielā 36, Rīgā, sākums pulksten 10.30.

Piektdien, 15. martā, ZM eksperti piedalīsies Limbažu zemnieku biedrības sanāksmē un informēs par aktualitātēm valsts un ES atbalstā lauksaimniekiem.

Sanāksme notiks Limbažu zemnieku biedrības telpās, Jūras ielā 58, Limbažos, sākums pulksten 11.00.

Piektdien, 15. martā, ZM eksperti piedalīsies Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā Nr. 22., ko rīko Satiksmes ministrija. Domnīcas temats – savvaļas dzīvnieki uz ceļa un ceļu satiksmes negadījumi ar dzīvniekiem. ZM eksperti informēs domnīcas dalībniekus par rīcību situācijās, ja uz ceļa ir sabraukts dzīvnieks. Domnīcas laikā vērtēs statistiku par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros bijuši iesaistīti savvaļas dzīvnieki, kā arī pārrunās dažādu tehnisko līdzekļu efektivitāti šādu negadījumu novēršanā.

Domnīca notiks Satiksmes ministrijas telpās, Gogoļa ielā 3, Rīgā, sākums pulksten 13.00.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment