Neiespējami! 7 biedējoši neticamas vēsturiskas sakritības

 

Apbrīnojama sakritība saista ASV bijušo prezidentu Abrahama Linkolna un Džona F. Kenedija dzīves. Abi izcilie politiķi tika ievēlēti Kongresā gadā, kas beidzas ar skaitli 46 – Linkolns 1846. gadā un Kenedijs 1946. gadā. Linkolns kļuva par prezidentu 1860. gadā, Kenedijs – 1946. Abi Baltā nama saimnieki tika noslepkavoti piektdienā.

Prezidenta Abrahama Linkolna dēls Roberts Tods Linkolns bija līdzās savam tēvam, kad viņu noslepkavoja. Pēcāk Roberts kļuva par aculiecinieku arī prezidenta Džeimsa Garfīlda slepkavībai. 20 gadu vēlāk, 1901. gadā, prezidents Viljams Makkinlijs uzaicināja viņu uz satikšanos Ņujorkā. Tajā dienā arī Makkinlijs tika nogalināts. Kopš tā laika Roberts nolēmis atraidīt visus prezidentu ielūgumus un tikšanos, jo nevēlas būt vēl viena Baltā nama saimnieka nāves aculiecinieks.

Daudzi zina, ka Anna Hetaveja ir mūsdienu slavenas Holivudas aktrises vārds, bet tikai daži zinātu pateikt, ka arī Viljama Šekspīra sievu sauca Anna Hetaveja.

1936. gadā pasaule bija pārsteigta, kad atklāja, ka Haiti un Lihtenšteina izmanto identiskus valsts karogus.

In 1936, the world was surprised to discover Haiti and Lichtenstein using the same flags. Since then, both sides have adjusted to avoid confusion.

Džons Parrs bija pirmais britu kareivis, kurš nogalināts I Pasaules karā. Džordžs Elisons, savukārt, bija pēdējais, kurš mira šī kara kaujas laukā. Pārsteidzošas sakritības dēļ viņi apglabāti vienos kapos, viens otram tieši blakus.

Vīrs, kurš nogalināja slaveno dziedātāju, grupas The Beatles biedru Džonu Lenonu, bija Marks Deivids Čepmens. Pārsteidzošas sakritības dēļ aktieri, kurš leģendārajam mūziķim veltītajā filmā tēloja Lenona lomu, arī sauc Marks Čepmens.

Avots: zumfeed.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment