Norvēģija uzsāk Opel Ampera-e tirdzniecību Europā

maxresdefault

Vācija, Nīderlande, Francija un Šveice ir nākamās rindā, kas saņem Opel.

Tā kā sākumā Ampera-e nebūs straujš ražošanas pieaugums, pirmajos mēnešos būs pieejams ierobežots automobiļu skaits. Tāpēc tika ieviests pakāpeniskas tirdzniecības uzsākšanas plāns Eiropas tirgos, sākotnēji koncentrējoties uz tiem, kuros jau ir elektroauto infrastruktūra, un / vai tie ir parādījuši vislielāko vēlmi papildināt savas ielas ar transportlīdzekļiem, kas darbināmi ar elektrību. Pēc pirmo transportlīdzekļu piegādēm pavasarī Norvēģijā, nākamās valstis rindā ir Vācija, Nīderlande, Francija un Šveice. Vairums citas Eiropas valstis sekos 2017. gadā beigās vai 2018. gada laikā, kad pieaugs ražošanas apjomi.

hg

Ir viegli izskaidrot, kādēļ par pirmo tirgu, kur uzsākt Ampera-e tirdzniecību, ir izvēlēta Norvēģija. Tajā ir līdz šim visvairāk nobriedušais elektroauto tirgus Eiropā, un drīz jau uz tās ceļiem būs 100,000 akumulatoru elektroauto (BEV). Veiksmīga politika, piemēram, atbrīvojums no pirkšanas nodokļa par elektroauto, atbrīvojums no PVN par pirkumu un līzingu, zems ikgadējais ceļa nodoklis, netiek iekasēta nauda par maksas ceļiem un prāmjiem, bezmaksas pašvaldības autostāvvietas, atļauja izmantot sabiedriskā transporta joslu un par 50 procentiem samazināts uzņēmumu auto nodoklis – šie faktori veido vilinošu piedāvājumu, lai norvēģi domātu par pāreju uz elektriskajiem transportlīdzekļiem. Norvēģijā jau vairākus gadus elektrisko transportlīdzekļu procents no pārdotajām jaunajām automašīnām ir bijusi augstākais pasaulē, 2015. gadā sasniedzot jau 22 procentus, dažās valsts daļās elektroauto skaitam pārsniedzot 30 procentus.

Opel Ampera-e pārdefinē elektromobilitāti ar iespēju elektriskajā režīmā nobraukt vairāk nekā 500 km – par vismaz 100 km vairāk nekā tās tuvākais šī brīža konkurents segmentā. Kombinētais WLTP diapazons (Vispasaules harmonizētā vieglo transportlīdzekļu pārbaudes procedūra) tiek lēsts lielāks par 380 km. Protams, diapazons ikdienas lietošanā mainās un ir atkarīgs no braukšanas stila un no ārējiem faktoriem, piemēram, no gaisa temperatūras vai jūsu izvēlētā maršruta topogrāfijas.

Kad klientiem ir nepieciešams uzlādēt savu auto, viņi publiskajā 50 kW līdzstrāvas ātrās uzlādes stacijā var “uzpildīt” ap 150 km tikai 30 minūtēs (vidējais rādītājs, kas mērīts pamatojoties uz provizoriskiem NEDC testiem).

Raksts sadarbībā ar:autofavorits

Avots:  media.opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment