Noteikumi, kuri būtu jāievēro īstam džentlmenim: īpaši #16!

3. Necenties pierādīt savu viedokli, paceļot balss toni, uzvedoties nepieklājīgi vai noniecinot otru cilvēku. Vienmēr centies būt galants un pieticīgs, neizrādot diktatorisku attieksmi.

4. Nekādā gadījumā, ja vien tev tas netiek jautāts, nerunā par savu nodarbošanos vai profesiju. Sarunas laikā necenties koncentrēt uzmanību uz sevi.

5. Inteliģents un izglītots džentlmenis vienmēr rīkojas apdomīgi. Pat tad, ja viņš citu cilvēku sabiedrībā jūtas pārāks par visiem, viņam nevajadzētu izrādīt savu pārākumu. Džentlmenis ar citiem cilvēkiem neuzsāks sarunu par tēmu, kurā citi nav kompetenti. Visam, ko saka džentlmenis, jābūt cieņas pilnam un pieklājīgam, kā arī viņam jāizrāda cieņa pret citu cilvēku viedokli.

6. Ne mazāk svarīgi būt arī labam klausītājam, ne tikai labam runātājam. Spējai ieklausīties jāpiemīt katram labi situētam vīrietim. Šī īpašība padara viņu par patīkamu sarunu biedru.

7. Nekad nenoklausies sarunu, kura tev nav jādzird. Ja atrodies pārāk tuvu vietai, kur notiek šī saruna, ievērojot pieklājību, maini savu atrašanās vietu.

8. Vienmēr izklāsti savas domas īsi un konkrēti. Par katru cenu izvairies no liekvārdības un nesvarīgiem iestarpinājumiem.

9. Glaimojot kādam, tu pakļaujies stulbumam un nedari sev godu.

10. Pat tad, ja esi pārliecināts, ka tavam oponentam nav taisnība, runā miermīlīgi un pasniedz savu viedokli, nekļūstot personīgs. Ja redzi, ka sarunu biedrs stingri pastāv par savu taisnību, tad tev jāpieņem lēmums gaumīgā veidā mainīt sarunu tematu. Šādi tu ļausi savam sarunu biedram saglabāt cieņu, bet pats veiksmīgi izvairīsies no saniknošanās un aizkaitinājuma.

Lasi arī: 5 drošas pazīmes, ka viņa tev nav īstā

11. Nesalīdzini savus draugus vienu ar otru. Vienmēr runā par viņu stiprajām pusēm un nekad necenties vienam no viņiem likt izskatīties labāk, tajā pašā laikā noniecinot otru.

12. Vairies runāt par tādiem sarunu tematiem, kas varētu sarūgtināt tos, kuri nepiedalās šajā sarunā. Džentlmeņi nekad neceļ neslavu un neklausās, kā to dara citi.

13. Izvairies no pedantiskuma, tas neparāda tavu inteliģenci, bet gan stulbumu.

14. Lieto savu dzimto valodu pareizi, tajā pašā laikā izvairies no pārlieku lielas pareizības.

15. Nekad skaļi nerunā par cita cilvēka trūkumiem. Trūkumu meklēšana citos vai to paušana liecina par sliktu audzināšanu.

16. Nekad nespēlē muļķa lomu. Drīz vien tevi atpazīs kā “smieklīgo” vīrieti. Šāda loma īstam džentlmenim ir nepieņemama. Pārliecinies, ka tavi sarunu biedri smejas kopā ar tevi, nevis par tevi.

17. Izvairies no lielīšanās. Plātīšanās ar naudu, kontaktiem vai citiem resursiem ir bezgaumības pazīme. Tik pat bezgaumīgi ir lepoties ar paziņām svarīgos amatos. Pastāvīgi pieminēt “mans draugs, mērs N” vai “man tuvs draugs, uzņēmuma R īpašnieks” ir pretīgi un augstprātīgi.

18. Izvairies no tenkošanas. Sievieti šī īpašība padara atbaidošu, bet vīrieti augstākajā mērā zemisku.

19. Ja jūti, ka sarunas gaitā kļūsti aizkaitināts, vai nu maini sarunas tematu vai arī pārstāj runāt. Niknuma iespaidā tu vari izteikt vārdus, kurus mierīgā prātā nekad neteiktu. Pastāv augsta iespēja, ka dusmu uzplūdā pateiksi to, ko vēlāk nāksies nožēlot.

20. Lai arī ceļošana veicina horizonta paplašināšanu, tev nevajadzētu pastāvīgi pieminēt “Kad biju Parīzē” vai “Itālijā gan neko tādu nenēsā” utml.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Līga</cite>

    Ļoti labs saraksts. Cik vīriešu mūsdienāss ko tādu pat tikai mēģina ievērot?
    Nav sliktu laika apstākļu, ir nepareizi izvēlēts apģērbs, automašīna un kompānija, kurā atrodies, firma, kurā strādā, arī dzīves partneris. Piekrīti? Vai esi gatavs Latvijas ziemas salam, kurš mijas slapjdranķiem? Piedalies lielākajās Rietumeiropas un Amerikas loterijās, izmantojot jauno, matemātiskajā statistikā balstīto stratēģiju – grupu spēli, sauktu par sindikātu, un esi gatavs jebkurām dabas kaprīzēm jau pēc nākošās izlozes. Reģistrējies pie licencēta loto brokera un jau šogad iegūsti laimestus, ar kuriem pietiks gan pirmajai iemaksai par labu auto, dāvanām tuviniekiem un kārtīgi izballēties ar draugiem. https://goo.gl/R6VdrB

Leave a Comment