Opel Astra jaunākās paaudzes adaptīvā kruīza kontrole

vdssb

Riselsheima. Opel, iepazīstinot ar jauno uz sensoru un kameru informāciju balstīto adaptīvo kruīza kontroli Astra hečbeka un Sports Tourer modeļos ar sešpakāpju automātisko transmisiju, ievieš jaunāko adaptīvās kruīza kontroles (ACC) tehnoloģiju kompaktklases segmentā.

  • Vairāk komforta, mazāk stresa: attālums līdz priekšā braucošajai automašīnai tiek uzturēts automātiski.
  • Datu apkopošana: Astra adaptīvā kruīza kontrole (ACC) integrē sensoru un priekšējo kameru sniegto informāciju
  • Nākotne: ACC un vadītāja asistenta sistēmas ir galvenās automatizētās braukšanas komponentes

Salīdzinot ar parasto kruīza kontroli, ACC dod papildus komfortu un samazina stresu vadītājam, uzturot noteiktu attālumu līdz priekšā esošajam transportlīdzeklim. ACC automātiski pielāgo ātrumu, lai sekotu priekšā braucošajam transportlīdzeklim atbilstoši izvēlētajai distancei. Sistēma automātiski samazina automašīnas ātrumu, kad pietuvojas lēnāk braucošam transportlīdzeklim, vajadzības gadījumā arī piebremzējot. Ja priekšā braucošais transportlīdzeklis palielina savu braukšanas ātrumu, ACC palielina automobiļa ātrumu līdz izvēlētajam noteiktajam ātrumam. Ja priekšā neatrodas neviens transportlīdzeklis, ACC darbojas kā parastā kruīza kontrole, bet tā izmantos bremzes, lai uzturētu noteikto ātrumu, braucot lejup pa kalnu.

Opel jaunākās paaudzes ACC izmanto ne tikai ierasto sistēmu sensorus, bet arī Astra priekšējo kameru, lai noteiktu priekšā braucošā automobiļa atrašanās vietu. Sistēma darbojas diapazonā no 30 līdz 180 km/h.

Astra visa ātruma diapazona adaptīvā kruīza kontrole var pat pilnībā apstādināt automašīnu, un tā sniedz vadītājam papildu atbalstu, piemēram, sastrēgumos. Kad automašīna ir pilnībā apstājusies, sistēma trīs sekunžu[1] laikā var automātiski atsākt sekot priekšējam transportlīdzeklim. Pretējā gadījumā, autovadītājs izvēlas atsākt, nospiežot SET-/ RES+ slēdzi vai akseleratora pedāli, kad priekšā braucošais transportlīdzeklis atsāk kustību. Ja priekšējais transportlīdzeklis sāk kustēties un vadītājs nereaģē, ACC dod vizuālu un skaņas atgādinājumu atsākt kustību. Sistēma tad atkal seko transportlīdzeklim (sasniedzot iestatīto ātrumu).

Adaptīvā kruīza kontrole Opel Astra piecdurvju hečbekam un Astra Sports Tourer ir pieejama kā papildiespēja šādiem dzinējiem:

 

DzinējiBenzīns/DīzelisDegvielas patēriņš NEDCkombinētajā režīmāCO2 izmeši NEDCkombinētajā režīmā
150 ZS 1,4 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turboB5,6-5,4128-124
200 ZS 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turboB6,1-6,0142-138
136 ZS 1,6 CDTID4,6-4,4122-115

 

Raksts sadarbībā ar: autofavorits

Avots:  media.opel.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment