Pāris uzbūvēja ekomāju, kurā par siltumu nav jāmaksā; Viņi pat nopelna 2000 eiro

 

Katru gadu, kad tuvojas ziema daudzi no mums satraucas par pieaugošajiem siltuma rēķiniem un komunālajiem maksājumiem, bet ne Tims Vilkoks un viņa sieva Mārgareta, kuri priecājas saņemt naudas čeku no gāzes un elektroenerģijas piegadātāja National Grid, kurš viņiem maksā gandrīz 1500 Lielbritānijas mārciņas (2000 Eiro).

Pāris ir uzbūvējis ekomāju, kura ir efektīva miniatūra elektrostacija, kuras saražoto elektroenerģiju viņi var pārdot elektroenerģijas piegādātājam, vēsta DailyMail.

Mājai ir divu veidu saules enerģija – viena uzsilda ūdeni, bet fotoelementu paneļu bloks ģenerē elektrību.

Lasi arī: Nolēmu atvērt PSRS laika konservus, kuriem ir gandrīz 60 gadu. Kas atklājās iekšā?

Pēdējo 12 mēnešu laikā mājas saimnieki ir izmantojuši dabas gāzi 292,87 Lielbritānijas mārciņu vērtībā un savas mājas saražoto elektroenerģiju 413,53 Lielbritānijas mārciņu vērtībā. No elektroenerģijas piegādātāja viņi ir saņēmuši 1471 Lielbritānijas mārciņas lielu maksājumu par elektroenerģijas nodrošināšanu tīklam. Tas nozīmē, ka gadu viņi ir noslēguši ar pozitīvu bilanci.

Protams, ka tajā visā slēpjas kāds āķis…

 

Xmas Keep Tim & Margaret Willcox & their eco home/miniature power station which exports their home grown electricity into the national grid. Sean Poulter story

Protams, ka tajā visā slēpjas kāds āķis – viņu Samersetā esošā māja izmaksāja 500 000 Lielbritānijas mārciņu (700 000 Eiro).

Tāpat, māja ir aprīkota ar lietus ūdens ievākšanas sistēmu, kura ūdeni pa notekcaurulēm novirza 5000 litru tvertnē, šis ūdens tiek izmantots tualetēs. Tādējādi ģimenei ir izdevies ūdens rēķinus samazināt par 60%.

Lasi arī: Atklājusies pārsteidzoša informācija par loterijā miljonus laimējušo Eleinu

Vilkoksa kungs, kurš ir atvaļināts grāmatvedis uzskata, ka šī ideja, kuru viņš ir smēlies no Zviedrijas būvniekiem, varētu kalpot par prototipu simtiem citu māju. Viss nekustamais īpašums ir nosiltināts, izmantojot 25 centimetru biezus polistirola paneļus.

© Anthony Harrison 2015 et seq All Rights Reserved

Mājā ir īpaša ventilācijas sistēma, kura izvada sastāvējušo gaisu un ienes telpās svaigu, likvidējot caurvējus un mitrumu. Vilkoksa kungs piemetina: “Tas, ko esam izdarījuši var tikt panākts jebkurā citā jaunbūvē

Ja visas jaunās mājas tiktu būvētas pēc šāda parauga, vai līdzīgas, krasi samazinātos nepieciešamība pēc jaunām elektrostacijām.”

Mājas plānošanas un konstruēšanas darbi ilga divus gadus, šobrīd pāris tajā dzīvo jau sešus gadus.

Lasi arī: Nolēmu atvērt PSRS laika konservus, kuriem ir gandrīz 60 gadu. Kas atklājās iekšā?

Zemes iegāde izmaksāja 170 000 Lielbritānijas mārciņu, bet būvniecības izmaksas sastādīja 350 000 Lielbritānijas mārciņas. Lai arī māja tās īpašniekiem kopā izmaksāja 520 000 Lielbritānijas mārciņas, šobrīd tās tirgus vērtība ir 800 000 Lielbritānijas mārciņas.

© Anthony Harrison 2015 et seq All Rights Reserved

Saules paneļi maksāja 12 000 Lielbritānijas mārciņas, bet tie paši pilnībā atmaksāsies astoņu gadu laikā.

Vilkoksa kungs papildina: “Gāzes un elektrības cenas pēdējo gadu laikā ir cēlušās, tas nozīmē, ka mājas siltināšanas sistēmas ļauj mums ietaupīt arvien vairāk naudas.

Lasi arī: Cilvēku raksturs atkarībā no acu krāsas

Es priecājos par investīciju lietā, kas nes peļņu. Kā izrādās, šī peļņa ar katru gadu kļūst arvien lielāka.”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Pēteris</cite>

    Interesanti, vai viņiem par elektrību maksā energokompānija vai tā pat kā mums visi kaimiņi?

    • <cite class="fn">Toro</cite>

      Arī! Bet peļņa būs tikai tad, kad būs atgūti izdevumi par šito projektu. Vai nu vismaz starpībastarp normālu māju un šo. Protams, ja var atļauties, kāpēc necelt šādu dārgu supermāju!

      • <cite class="fn">Gatis</cite>

        Itkaa jau uzbuvejot tirgus vertiba ir lielaka nekaa investetais. Taka neslikti nopelnits jau bija lidzko maju pabeidza

    • <cite class="fn">[email protected]</cite>

      Nekorekts jautājums. Šobrīd Latvijā visi “kaimiņi”- maksājam dubulttarifus tikai politiķiem un to pietuvinātām personām (kam licences). Savukārt, ja Jūsu māja saražo vairāk enerģijas, nekā pats patērē- Latvenergo to labprāt “paņems”, bet nemaksās neko.

      Respektīvi- vienīgais korektais jautājums- kad Latvija no muldēšanas paries uz atvērtu energotirgu, un par tirgus cenām iepirks enerģiju no visiem (ne tikai np politenerģētiķiem).

      Juridiski dubultarifu, piemēram, mazajiem HES sen var atcelt, jo ir pierādāms, ka tiešās izmaksas to izveidei sen ar “saprātīgu peļņu” ir atgūtas

  • <cite class="fn">Zorro</cite>

    Arī britiem ir savas ķibeles ar energobandītiem, kā pie mums.Tur vēl papildus, pastāv dažādi nodokļi uz jaunākām tehnoloģijām un uzcenojumi uz precēm.Tādēļ, tā cena ir tik pabriesmīga.

  • <cite class="fn">Dalabi</cite>

    Ko jūs te rēķinat 🙂 ziemā kad siltumu vajag saules ta nav 🙂 A vasarā cik mums te saulainās dienas es jūrā sauļojos un to siltumu nevajag. Latvijā standarta saules batereja siltajam ūdenim atmaksājas pēc 20 gadiem. bezjēdzīgs pasākums, nu ja nauda spiezas pa visam malām ārā tad var noklāt visu jumtu ar saules baterejām un priecāties ka rēķiņs pa 10 eirikiem mazāks 🙂

  • <cite class="fn">mm</cite>

    Varu iedomāties kāds būtu sods, ja pieķertu, ka kāds tualetei izmanto lietus ūdeni!
    Notekūdeņus kanalizācijā laist ir kategoriski aizliegts!
    Bet, kādēļ dzeramo ūdeni jālej podā arī nesaprotu!

  • <cite class="fn">Kristaps</cite>

    Skatījos vakar Tviterī šo brīnumu. Atslēgvārds- Eco house 😉
    OK! Baterijas atmaksājas tikai pēc 18 gadiem! Saprotu, ka mājai uzstādīts arī saules kolektors (ūdens). Tas ātri atmaksājas.
    Jumts no putupolistirola (EPS)!!! Ā-āā…
    Un- māja izmaksāja 500 000 Lielbritānijas mārciņas (Eur 700 000). Ups!
    Ideja kopumā- superīga 🙂 Galvenais- labi siltināta māja!
    Brīnišķīgi, ka rakstāt par šādiem projektiem.

  • <cite class="fn">Quattro1971</cite>

    Latvijā arī jau sen būvē Eko mājas, tas tik speciāli tiek noklusētā.

  • <cite class="fn">guls</cite>

    Viņu platuma grādos tas projekts ir ģeniāls. Bet mums ziemā ne normālā ilguma saule, ne arī lietus ūdens 😀 Par to lietus ūdeni tualetes ūdens vietā – fantastiska ideja!

    • <cite class="fn">Mārtiņš</cite>

      Nu mūsu mafija tad izdarītu tā, ka liktu otru ūdens skaitītāju pēc tualetes un izlietnes, jo tak mūsu parazīti ir spējīgi izzagt pat no tā, kas nekādā veidā nav viņu!

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    Nekur neredzēju to trauku ar savāktajiem 5 000 l lietus ūdens ! Lai ,,noskalotu ” poda saturu , tam ir jāatrodas stipri augstāk par pašu podu . Un ar kādu ūdeni tad viņi mazgājās ? No dziļurbumu tas ir jāpumpē ,tātad – par kādu ekonomiju ir runa ? Uzkrāt elektro enerģiju var akumulātoros ,kuri ir pietiekami dārgi un kalpošanas laiks 5- 6 gadi .

  • […] Lasi arī: Pāris uzbūvēja ekomāju, kurā par siltumu nav jāmaksā; Viņi pat nopelna 2000 eiro […]

Leave a Comment