15 pasaulē bīstamākie autoceļi: pa #11 es nekad negribētu braukt!

celi

Nav nekā atslābinošāka par braukšanu pa taisnu, līdzenu ceļu, kas ved cauri laukiem. Turpretim šie ceļi liek dažam pat no vispieredzējušāko autovadītāju pulka dusmās sažņaugt spēkrata stūri vai no šausmām izmirkt sviedros.

Braukšanu pa šiem bīstamajiem ceļiem grūti pielīdzināt kam citam.

Neaizmirsti piesprādzēties, jo šie ir 15 pasaulē bīstamākie autoceļi:

1. Zodžila (Zoji La), Indija

1

Ladaku un Kašmiru savieno šis 9 kilometrus garais ceļš. Bīstamība slēpjas tieši autoceļa šaurumā, turklāt tas paredzēts arī mājlopu pārdzīšanai.

Lasi arī: Tilts kā amerikāņu kalniņš: Japānas šausminošais ceļš rādīsies murgos pat labākajiem šoferiem

 

2. Transfagarasāna (Transfăgărășan), Rumānija

2

Šī šoseja atrodas Karpatu kalnos un tā vijas cauri Fagaras masīvam. Tas ir Rumānijas augstākais ceļš, kas vietām sasniedz 2034 metru atzīmi. Transfagarasāna zināma ar savu skaisto ainavu un bīstamību.

3. Daltonas lielceļš, Aļaska

3

Daltonas lielceļš ir pasaulē nomaļākais lielceļš. 666 kilometrus garais ceļš savstarpēji savieno trīs mazus ciematus. Tas pelnīti tiek uzskatīts par pasaulē sniegotāko lielceļu.

4. Khardungla (Khardung La), Indija

4

Pēc valsts iestāžu rīcībā esošajiem datiem, ceļš atrodas 5602 metru augstumā (augstāk par Elbrusa virsotni). Šis ceļš atzīts par augstāko visā pasaulē, to apstiprina arī National Geographic, un tas iekļuvis Ginesa rekordu grāmatā.

5. Jungas ceļš (Yungas Road), Bolīvija

5

Šis lielceļš ir viens no pasaulē bīstamākajiem. Gada laikā šeit bojā iet 200-300 cilvēki. No vienas puses ceļu ieskauj stāvas nogāzes, bet no otras 600 metru augsta klints.

6. Atlantijas okeāna ceļš, Norvēģija

6

Norvēģijā esošais Atlantijas okeāna ceļš savieno nelielus piekrastes ciematus. Starp citu, šo ceļu iecienījuši tūristi, jo no tā paveras elpu aizraujoši dabas skati.

7. Golianga tunelis (Guoliang Tunnel), Ķīna

7

Golianga tuneli izveidoja vietējie iedzīvotāji. Ilgus gadus vienīgais nomaļā ciemata komunikācijas veids ar ārpasauli bija šaura kalnā iecirsta taka. Vēlāk valdība palīdzēja izbūvēt 1 200 metru garu tuneli cauri kalnam, lai nodrošinātu transporta plūsmu.

Lasi arī: Tilts kā amerikāņu kalniņš: Japānas šausminošais ceļš rādīsies murgos pat labākajiem šoferiem

8. Goa pāreja (Le Passage du Gois), Francija

8

Dīvainā kārtā šis ceļš katru dienu ir braucējiem atvērts tikai pāris stundas. Pārējā laikā to klāj ūdens. Pirms 4,5 kilometrus garās pārejas šķērsošanas pārliecinies, ka esi iepazinies ar paisuma grafiku. Citādi tava mašīna vienkārši noslīks.

9. Tianmenas kalnu ceļš, Ķīna

9

Šis ceļš ir 10 kilometrus garš. Tas sastāv no 99 straujiem pagriezieniem, augstuma atšķirība starp dažādiem tā posmiem sastāda 1 000 metrus. Lai šķērsotu Tianmenas kalnu ceļu, autobraucējiem nepieciešami dzelzs nervi.

10. Hana, Havaju salas

10

112 kilometrus garais autoceļš savieno Kahuluī un Hanu un tas atrodas uz Maui salas. Līkumainais ceļš savieno 59 tiltus, no kuriem 46 ir tikai viena braukšanas josla. Visai bieži ceļš ir slēgts zemes nogruvumu dēļ.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos ceļus 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment