Pētījums: tev tiešām NAV jāēd gaļa, lai iegūtu lielus muskuļus – augu valsts uzturs ir tikpat efektīvs

Zinātnieki atklājuši, ka, ja vien cilvēks uzturā lieto pākšaugus, riekstus un lapu kāpostus, viņš būs tikpat spēcīgs kā gaļēdājs.

Masačūsetsas Universitātes zinātnieki šajā sakarā veikuši pētījumu par uzturu, kopumā aptaujātas 2 986 personas.

Viņi atklāja, ka 82% dalībnieku dienā uzņem normālai ķermeņa funkcionēšanai nepieciešamo olbaltumvielu daudzumu.

Viņu diētas tika iedalītas grupās: ātrās uzkodas un pilnpiena produkti, zivis, sarkanā gaļa, vistas gaļa, piens ar pazeminātu tauku saturu un pākšaugi.

Lai noteiktu to, vai un kā diētas plāns iespaido ķermeni, pēcāk tika noteikta katra aptaujas dalībnieka muskuļu masa, spēks un kaulu blīvums.

Tiem, kuri ikdienā uzturā lietoja visvairāk olbaltumvielu, bija vislielākā muskuļu masa un spēcīgāki augšstilba četrgalvainie muskuļi.

Vislielākais uzņemto olbaltumvielu daudzums sastādīja 126 gramus uz 70 kilogramiem, bet mazākais uzņemto olbaltumvielu daudzums bija 25 grami.

Tika noskaidrots, ka rezultāti nemainījās atkarībā no diētas veida, viss pētījums publicēts izdevumā “ASV klīniskā uztura žurnāls”.

Lasi vēl: Kas notiek ar ķermeni, pārstājot ēst gaļu

Cilvēks, kurš saņēma lielu daļu olbaltumvielu no sarkanās gaļas, ieguva tikpat daudz kā tas, kurš uzturā lietoja pākšaugus.

Pētījuma autore Keslija Mangano skaidro: “Lielākā daļa cilvēku, uzturā lietojot olbaltumvielām bagātu pārtiku, novēro vērtīgus ieguvumus. Olbaltumvielas palīdz uzturēt muskuļu masu un spēku – it īpaši novecojot.”

Šis eksperiments veikts pēc tam, kad 2016. gada augustā veiktā pētījumā atklāts, ka gaļas un olu aizvietošana ar pākšaugiem un riekstiem paildzina cilvēka mūžuZinātnieki uzzināja, ka, lietojot uzturā mazāk dzīvnieku valsts izcelsmes olbaltumvielu, piemēram, sarkano gaļu un piena produktus, bet palielinot augu valsts olbaltumvielas, kas uzņemtas no graudaugiem un pākšaugiem, samazinās nāves gadījumu skaits.

Pētījuma ietvaros nāves gadījumu skaits no sirdsslimībām samazinājās par 12%, bet nāve vispārēju iemeslu dēļ samazinātājās par 10%, atklāja Masačūsetsas galvenās slimnīcas zinātnieku komanda.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Rihards</cite>

    Gadās, ka domas aizskrien pa priekšu ķermenim? Šis palīdzēs tavam instrumentam tikt līdzi tavām fantāzijām: https://goo.gl/RYzjKj

  • <cite class="fn">Pārliecināties par krēma “Varikosette” efektivitāti ir viegli!</cite>

    Regulāra preparāta lietošana jau pēc 1,5 nedēļām ļaus sajust varikozo vēnu stāvokļa uzlabošanos. Tas baro un tonizē ādu, sadziedē plaisas un mikro bojājumus.
    Var droši apgalvot, ka ilgstoša krēma lietošanas ir vislabākais veids cīņā ar varikozajām vēnām un to profilaksei.
    Tādu krēma efektivitāti bija iespējams panākt pateicoties “Varikosette” sastāvā esošajām dabīgām sastāvdaļām. Produkcija ir izgājusi visas nepieciešamas klīniskās pārbaudes un ir pilnīgi droša lietošanai. Tā efektivitāti apliecina tūkstošiem apmierināto cilvēku visā pasaulē!
    “Varikosette” dabīgais sastāvs parūpēsies par Jūsu kāju skaistumu un veselību!
    Krēms“Varikosette” ir sertificēts un atbilst visiem kvalitātes standartiem. Uzmanieties no viltojumiem! Krēms “Varikosette” pārdodās tikai oriģinālajā iepakojumā!
    https://goo.gl/iTgo23

Leave a Comment