Pievilini laimi un saticību – desmit seni ticējumi un rituāli Ziemassvētku laikā

 

Lūk, 10 ticējumi kopš senseniem laikiem, ko jāņem vērā, lai jūsu būtu laimīgs un dzīvotu saticībā,   raksta portāls kokteilis.lv.

Ticējumiem par Ziemassvētkiem ir īpaša nozīme – tie ir gada maģiskākie un skaistākie svētki, kad nakts ir visgarākā, bet diena – visīsākā.

1. Ziemassvētku dienā, visu dienu vislabāk ir pieņemt ciemiņus vai ciemoties pašiem. Nav mazsvarīgi, ka laiku pavadāt kopā tikai ar tiem cilvēkiem, kas jums dāvā laimi un prieku. Šajā dienā visiem spēkiem centieties izvairīties no toksiskiem cilvēkiem, kas iztukšo jūsu enerģiju un ar kuriem satikties jums nav patīkami.

2. Ziemassvētku vakarā ir jādedzina uguns – tās var būt daudz sveces vai kamīns. Jebkurā gadījumā tiek uzskatīts, ka siltums un gaisma, kas nāk no uguns, jūsu mājoklim pievilina laimi, siltumu un bagātību.

3. Noteikti jāaizdedzina balta svece par sev tuviem, mirušiem cilvēkiem – tad viņi noteikti jums palīdzēs nākošajā gadā.

4. Ja jums ir mājdzīvnieki, īpašu siltumu un rūpes Ziemassvētku vakarā veltiet arī viņiem – tad jūs būsiet finansiāli veiksmīgs visu nākošo gadu.

5. Ziemassvētkos nedrīkst doties medībās – jebkuras dzīvas būtnes nogalināšana Ziemassvētku laikā ir smags noziegums un grēks. Ja jūs medīsiet šajā laikā, nākošajam gadam piesauksiet nelaimes un bēdas.

6. Ziemassvētkos cepiet pīrāgus un maizi – kādā no tiem ielieciet monētiņu – tam cilvēkam, kam tiks gabaliņš ar monētu, nākošais gads būs ļoti veiksmīgs.

7. Gatavošanās svinīgajām Ziemassvētku vakariņām – ļoti svarīgi, lai jūs to darītu kopā ar visu ģimeni. Kā vēstī ticējums, tad “Kas gatavojas Ziemassvētkiem kopā, tas dzīvos mīlestībā un saticībā.”

8. Tradīcija izrotāt eglīti radusies aptuveni 18.gadsimtā. Kas interesanti – ticējumi vēstī, ka tas jādara tieši Ziemassvētku vakarā! Kā likums, egles galotnē noteikti ir jābūt kādam rotājumam, turklāt tam jābūt vai nu zelta vai sarkanā krāsā – tas piesaistīs mājoklim un ģimenei laimi un saticību.

Lasi arī: Noskaidrots, kas gaida katru zodiaka zīmi 2018. gada beigās – pirmsjaungada horoskops 

9. Seni ticējumi vēstī, ka Ziemassvētku vakarā nedrīkst izslaucīt putekļus no mājas stūriem, jo tie varēja būt mirušo radinieku dvēseles, kas ieradušās uz šiem gaišajiem svētkiem.

10. Kopš senseniem laikiem ļaudis ticēja – ja Ziemassvētku naktī tu iziesi ārā, paskatīsies debesīs un ļoti, ļoti kaut ko vēlēsies, tas noteikti piepildīsies.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Skolnieciņš no Pokaiņu meža</cite>

    Mani mīļie tautieši, necirtīsim Ziemassvētku egles mežā! Labāk atstāsim eglīti mežā, lai eglīte aug un priecē Dabas Māti. Mēs visi esam Dabas Mātes bērni, tāpēc katram no mums ir tiesības uz dzīvību. Dabas Māte ir mūsu Radītāja. Dabas Māte mūs mīl. Cienīsim dzīvību, kuru mums devusi Dabas Māte. Neatņemsim dzīvību eglītēm, ļausim tām dzīvot, plaukt un zelt! Saudzēsim kokus – Dabas Mātes bagātību. Mīlēsim visu dzīvo dabu! Iepriecināsim Dabas Māti ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem. Iedegsim uz galda zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Aizlūgsim Dabas Māti par mūsu tautas labklājību. Lai Dabas Mātes svētība ienāk katrās mājās! Lai Dabas Māte ir ar mums! Lai slavēta Dabas Māte mūžīgi mūžos!
    Ar mīlestību un saticību, Skolnieciņš no Pokaiņu meža [Latvju Dievu dēls]
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #daba #mežs #egles #DabasMāte #LatvjuDievi #Senpokaiņi #svētmežs #sentēvi #LatvjuDievuSvētība #iecietība #sapratne #draudzība #Skolnieciņš #pagāni

  • <cite class="fn">Skolnieciņš</cite>

    Ir palikušas 3 nedēļas līdz Ziemas saulgriežiem. Šis ir īstais laiks, lai lūgtu Latvju Dievu svētību sev un savai dzimtai. Atcerēsimies savu senču varenību un viedumu. Iedegsim zaļu svecīti par godu Dabas Mātei. Iedegsim pelēku svecīti par godu Veļu Mātei. Iedegsim tumši zilu svecīti par godu Pērkonam. Iedegsim dzeltenu svecīti par godu Laimai. Savā privātajā mežiņā uz svētakmeņa noliksim cienastu Latvju Dieviem. Rupjmaizes klaipu, trīs saujas graudu, jēlu olu un sauju riekstu. Pieliekot plaukstu pie koka, lūgsim Latvju Dievus. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte dāvā dzimtai veselīgumu, možumu un gribasspēku. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons aizsargā dzimtu no nelaimēm un nelabvēļiem. Lūgsim Laimu, lai Laima dāvā dzimtai finansiālu labklājību, saskaņu un prieku. Lūgsim Veļu Māti, lai Veļu Māte dāvā dzimtai ilgu mūžu. Godināsim Latvju Dievus šajā īpašajā laikā. Veiksmi un labklājību vēlot, Skolnieciņš [Latvju Dievu dēls] Skolnieciņš® ™Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂 #ticība #sentēvi #PozitīvāDomāšana #optimisms #DzimtasAizsardzība #LatvjuDievi #Pērkons #Māra #Laima #LatvjuDievuSvētība #veiksme #labklājība #auglība

Leave a Comment