Pirmo reizi 300 gadu laikā, Barbuda sala ir kļuvusi par neapdzīvotu vietu – vainīga vētra Irma (+foto)

5 kategorijas vētra Irma burtiskā nozīmē ir noslaucījusi cilvēci no Barbuda salas, to apstiprina šīs salas ASV vēstnieks Rolands Sanders.  Tāpat, postījumi nodarīti 95% apjomā no visas salas apbūves un labiekārtojuma elementiem.

Pagājušajā nedēļā Karību salās un ASV dienvidaustrumu piekrastē plosījās 5 kategorija vētra Irma. Viena no salām, kas patrāpījās vētras ceļā bija Barbuda sala. Lielās bīstamības dēļ, no salas tika evakuēti visi 1 800 iedzīvotāji, un labi, ka tā, jo salai ir nodarīti postījumi, kas mērāmi ar 95% atzīmi – ir izpostītas gan ēkas, gan labiekārtojuma elementi. Naudas izteiksmē materiālie zaudējumi mērāmi 200 miljonos ASV dolāru.

Barbuda salas ASV vēstnieks Rolands Sanders nāca klajā ar paziņojumu, ka vētra Irma, ar vēja ātrumu līdz pat 83 m/s, ir panākusi, ko tādu, kas nav noticis pēdējo 300 gadu laikā – uz salas vairs nav neviena cilvēka. Pašlaik evakuētie salas rezidenti ir apmetušies Antigvas salas sociālās patversmes ēkās. Vēstnieks cer uz citu valstu atbalstu salas atjaunošanā, jo salas iedzīvotājiem tas pašlaik ir ļoti vajadzīgs.

Lasi vēl: Lūk, kāda izskatās miljardiera Ričarda Brensona sala pēc vētras Irma nodarītajiem postījumiem (FOTO)

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment