Raksts par krāpšanu: Psihologs/vīrietis nosauc trīs iemeslus, kāpēc vīrietim uzrodas mīļākā

Mēs atrodamies aizspriedumu, stereotipu, iepriekš noteiktu pieņēmumu, izplatītu mītu ielenkumā. Iespējams, visvairāk to ir attiecību “vīrietis-sieviete” jomā, un daudzi saistīti ar seksuālām attiecībām, novērojis psihologs Iļja Šabšins, raksta portāls la.lv.

 

Vai vēlaties uzzināt, kāpēc vīrietis sper sānsoli?

Pieņemsim, ka vīrietim, kuram pāri četrdesmit, kurš 15-20 gadus precējies, ir bērni, uzrodas mīļākā. Pajautāsim “tautas balsij”: kāpēc? Saņemsim atbildes: “viņš grib seksu ar gados daudz jaunāku”, “sirmai bārdai velns biksēs,” “visiem vīriešiem vajag tikai vienu…” utt. Bet tie visi ir vispārinājumi, kuriem bieži vien nav nekādas saistības ar patiesību…

Kā un kāpēc rodas mīlas trijstūri? Mēģināsim kopīgi saprast reālos psiholoģiskos iemeslus.

Iemesls Nr. 1. Justies kā vīrietim

Pretēji “sabiedrības viedoklim”, pirmais iemesls nav saistīts ar fizioloģiju. Galveno lomu spēlē kontrasts starp sievas un mīļākās izturēšanos pret vīrieti. Mājās viņam ir darīšana ar nogurušu, aizkaitinātu sievieti, kura ir apvainojusies vai uzmācas ar savām prasībām un pretenzijām. Attiecības var būt arī vairāk vai mazāk mierīgas, ar maz emocijām, bez lielas savstarpējas intereses, sarunas tikai par ikdienas lietām un bērniem.

Mīļākā izskatās lieliski, skatās uz vīrieti ar apbrīnu, neizvirza pretenzijas, viņu attiecībās nav nekā negatīva. Mīļākā var pat nebūt skaistule. Galvenais, ka tiekoties ar viņu, vīrietis redz citādu attieksmi pret sevi, kas pilnīgi atšķiras (labā nozīmē) no sievas attieksmes.

Atceros kāda 48 gadus veca klienta vārdus, kurš skaidroja, kāpēc tiekas ar mīļāko: “Sieva jau sen tā neskatās uz mani, tā nepieskaras un nerunā tādus vārdus kā viņa. Viņai blakus es jūtos kā cits cilvēks! Ne bankomāts, ne koferis bez roktura, ne sliņķis uz dīvāna, bet īsts vīrietis, interesants, pievilcīgs!” Tāpēc vīrietim vajadzīgas šīs attiecības, tāpēc viņš tās saglabā un to dēļ ir gatavs melot un censties noslēpt attiecības ar mīļāko.

Lasi arī: Evelīna Hromčenko atklāj un uzskaita “lētas” sievietes pazīmes. Grūti iebilst!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment